Osprey – 25 år med sekker tilpasset kvinner

reklame

Er du kvinne og på jakt etter den perfekte ryggsekken? Da trenger du i grunn ikke se spesielt lenger enn til Osprey. I hele 25 år har de hatt fokus på å gi kvinnene en like bra og tilpasset passform på sekkene, slik de fleste sekker generelt sett er tilpasset menn.

Selv om vi liker å tro at vi er like, er kvinnens kropp gjerne noe annerledes utformet enn kroppene til menn. Vi har andre former, og gjerne kortere rygg og smalere skuldre.

Sekkene fra Osprey som er spesielt tilpasset kvinner, har derfor kortere overkroppslengde, smalere skulderbredde, ergonomisk utformet sele og spesifikt designet hoftebelte.

Reiser du ofte, eller bærer sekk ellers for eksempel i forbindelse med jobb, pendling, skole, fjellturer eller langvandringer, skjønner du hvor viktig det er at sekken du bærer sitter godt på. Det gjør den store forskjellig. Sitter sekken bra, kan du yte mer og slipper skader som feil passform i lengden kan gi.

Osprey har hele 17 sekkserier for kvinner, og 41 ulike individuelle kvinnespesifikke sekker – og jeg har fått muligheten til å teste ut flere av dem. Blant annet Osprey Xena 70, Osprey Questa 27, Osprey Kitsuma, Osprey Fairview 40 (som er min favoritthåndbagasje) og nå nettopp Osprey Tempest 20. Sistnevnte regnes som en av de mest ikoniske dagstursekkene til Osprey, som er designet for kortere turer ute i skog, fjell og mark. Det er 10 år siden den første versjonen av sekken ble lansert, og ofte gjør Osprey endringer for å skape en enda bedre, mer behagelig og praktisk sekk for kvinner på tur og i farten.

De allsidige sekkene fra Osprey har vært med meg både til utlandet og på fjellet her i Norge

Osprey Tempest 20

Jeg har dessverre ikke hatt like lang tid til å teste denne sekken som jeg har hatt med de andre. Likevel merket jeg umiddelbart hvor bra Osprey Tempest 20 sitter på ryggen min. Med sine 20 liter passer sekken perfekt for dagsturer, uansett hvor du måtte ferdes, til land, by eller vann. Dette ser jeg også for meg at er en bra, stødig og behagelig sekk å gå på langvandringer fra hytte til hytte med. Jeg gleder meg til å bruke sekken på skiturer i påsken, samt fjellturer og andre vandreturer til sommeren.

Kjappe fakta og fordeler med Osprey Tempest 20:

 • Sekken veier 750 gram og har målene 50 cm x 28 cm x 27 cm. Den har en stor lomme, og mange mindre, samt lommer på utsiden av selve sekken. Det finnes også fester for både vandrestaver og isøks på utsiden.
 • Det finnes til og med et eget feste på sekken for sykkelhjelmen din, dersom du har behov for det.
 • Tempest er laget for å ha plass til en hydration pack/drikkepose også.
 • Tempest har et ypperlig solid bæresystem som føles behagelig. Det er også laget slik at det skal føles luftig selv i varmt vær og at man slipper bli klam på ryggen (det har jeg ikke fått testet ut selv enda, hehe).
 • For mer informasjon om Osprey Tempest 20, kan du trykke her.

Osprey Kitsuma 7

Kitsuma er en sekk laget for deg som er aktiv og trenger å holder deg rehydrert underveis. Kitsuma tar du med deg på fjellturer, løpeturer eller sykkelturer hvor du ikke trenger spesielt mye med deg. Jeg hadde sekken med meg til Gran Canaria i januar, hvor den ble den med på et par fjellturer. Både jeg og mamma brukte sekken, slik at hun også kunne kjenne på hvordan den føltes på kroppen. Hun hadde med egen vannflaske som hun plasserte i en av sekkens to ytterlommer.

Kjappe fakta og fordeler med Osprey Kitsuma:

 • Kitsuma er en liten sekk (den største veier bare 350 gram), som kommer i tre forskjellige størrelser. 7 liter, 3 liter og 1,5 liter. Den er hovedsakelig en sekk laget for å bære et hydreringssystem med vannpose, og har et eget rom for dette.
 • Vannposen på 2,5 liter er inkludert med sekken.
 • Selv med vannposen i, er det likevel plass til en del ekstra småting i sekken, dersom du velger den som inneholder 7 liter. En tynn jakke, solbriller, litt tursnacks, nøkler eller et lite kamera.
 • Sekken er strømlinjeformet og sitter godt på ryggen. Den har også detaljer i refleks, noe som er praktisk om vinteren og dersom du går/sykler i mørket.

Mer informasjon om Osprey Kitsuma 7 finner du her.

Osprey Xena 70

Xena 70 er en stor og robust sekk som er laget spesifikt for kvinner som skal bære tungt og lenge. Sekken ble med meg på rundreisen til Afrika i 2018. Der fikk den røff behandling i fem-seks uker på farten, inn og ut av fly, biler og trucks – og den fikk til og med nærkontakt med sebra og andre ville dyr. Den ble også med meg på teltturen til Åselidalen og Falkflågdalen senere på sommeren.

Kjappe fakta og fordeler med Xena 70:

 • Sekken er stor og rommer mye med sine 70 liter. Dimensjonene ellers er 86cm x 38cm x 40cm.
 • Sekken har også flere mindre lommer på utsiden som kommer i tillegg, blant annet til vannflasker o.l. Sekken er også klargjort for drikkesystem.
 • Bæresystemet er svært bra, og hoftebeltet fordeler vekten jevnt. Den kan tilpasses kroppen veldig godt og er behagelig å bære.
 • Sekken er spesialdesignet for kvinner, men også vi er forskjellige. Derfor kommer Xena 70 i både en small (S) og medium (M) versjon.

Mer informasjon om Xena 70 finner du i dette innlegget.

Osprey Questa 27

Questa rommer 27 liter, og er dermed akkurat passe stor for en skole- eller jobbsekk, pendlersekk, sykkelsekk, dagstursekk til turer i naturen eller håndbagasjesekk på reiser hvor du også har med deg innsjekket bagasje. Selv har jeg hatt meg med sekken til Skottland og Polen, pluss at jeg brukte sekken som håndbagasje på reisen til Gran Canaria i januar. Dessuten har jeg hatt sekken med på hytteturer og flere turer i skog og mark.

Kjappe fakta og fordeler med Questa 27:

 • Sekken veier bare 730 gram, og passer godt innenfor håndbagasjemålene til flyselskapene.
 • Sekken har tre hovedrom, samt egen lomme for laptop. Den har også mindre «hemmelige» rom for verdisaker.
 • Sekkens rygg er polstret, og bæresystemet behagelig og regulerbart.
 • Holdbart og slitesterkt materiale, med detaljer i refleks.

Mer informasjon om Osprey Questa 27 finner du i dette innlegget.

Osprey Fairview 40

Den ultimate håndbagasjesekken for meg, hands down. Jeg elsker at det er en lett og komfortabel ryggsekk, som dessuten har den enkle pakkemuligheten man finner hos kofferter. Sekken har vært min eneste bagasje (unntatt en håndveske) til Aserbajdsjan, Iran, Hviterussland, Montenegro, Albania, Sverige, Tyskland m. fl. Den er dessuten med meg til Taiwan og Filippinene nå for øyeblikket. Den ble fort en favoritt, og jeg blir nok å bruke denne til den slites ut (og så skaffe en ny).

Kjappe fakta og fordeler med Fairview 40:

 • Sekken veier bare 1,5 kg og passer innenfor håndbagasjemålene til flyselskapene. Den rommer 40 liter, som jeg synes er akkurat passe. Jeg har brukt sekken på alt fra helgeturer til en 3 uker lang reise til både varme og kalde strøk.
 • Det beste med sekken er nok at man kan legge den ned, og åpne toppen av sekken fullstendig, slik som på en koffert. Det gjør det enkelt å pakke og lett å komme til.
 • I tillegg til hovedrommet har også sekken et mindre rom med laptop-lomme, samt et par mindre rom for småsaker.
 • Sekken har et overraskende bra bæresystem som tilpasses bra. Jeg vandret for eksempel med sekken på ryggen over fjellet fra Valbona til Thethi i Albania, noe som tok en hel dag. Likevel føltes sekken grei og behagelig ut på ryggen.

Mer informasjon om Osprey Fairview 40 finner du i dette innlegget.

Godt bæresystem og åpningsmuligheter, og som Thico illustrerer her, rommer Osprey Fairview 40 til og med en liten hund. Dersom det skulle være av interesse…

Flere av sekkene kommer i flere ulike størrelser, siden også kvinnekropper kan være svært forskjellige. Ønsker du å vite hvordan sekkestørrelse som vil passe deg, så finner du mer informasjon om det i appen PackSizer 2.0, som bruker telefonkameraet til å måle ryggen din, og finne fram til sekken som vil passe deg best.

Ønsker du mer informasjon om sekkene fra Osprey, finner du den informasjonen hos Osprey Europe.

Har du funnet din perfekte reisekamerat fra sekkverdenen? Har du testet ut sekkene fra Osprey? Hva synes du i så fall?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
 1. Oi, visste faktisk ikke at Osprey var spesielt tilpasset kvinner! Da lærte jeg noe nytt i dag også 🙂

  Har aldri testet ut Osprey selv, men de ser veldig fine ut. Og gøy at de finnes i så mange ulike varianter, en sekk for enhver anledning. Er foreløpig fornøyd med de ryggsekkene jeg har, men må gjerne vurdere Osprey neste gang jeg skal kjøpe meg en sekk 🙂

  1. Ja, det er flott at de har like stort fokus på kvinner som menn med sekkene deres! Mange sekkeprodusenter lager jo bare en unisex-versjon, som stort sett alltid er bedre tilpasset menn. Det hjelper jo ikke oss kvinner noe særlig. Ja, utvalget er stort, så dersom du med tiden trenger ny sekk har nok Osprey akkurat det du trenger. 😉

  1. Ja, jeg synes også at det er flott de har lik fokus på kvinner og menn når det gjelder sekkene sine! ? Er storfornøyd med produktene jeg har også!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.