Sri Lanka – landet som har alt?

Denne tåreformede landmassen ved Indias sørspiss har i de siste årene blitt omtalt som «landet som har alt». Den lille øya er ikke større enn Irland i utstrektning, men har et utrolig stort mangfold. Jeg så for meg at jeg skulle besøke Indias «lillebror», men jeg sitter igjen med en helt annen følelse. Sri Lanka virker mer velstående, mye renere og mindre folksomt enn India. Her er kultursjokket langt mindre enn hos storebror i nord.

Øya som bare ligger 5 mil unna kysten til India, har blitt kjempet over av kolonimakter som Portugal og England, som har satt sine spor på øya både arkitektonisk og kulturelt, og etter at den 30 år lange borgerkrigen var over i 2009, har landet bare blitt mer og mer populært.

Sri Lanka 20154

Paradisstrender, regnskog, fossefall, teplantasjer, dramatiske fjellpartier, våtmarker og mye mye mer. Landet er også spekket med UNESCO sights. Selv om jeg gjerne skulle besøkt alle, hadde jeg dessverre ikke tid. Siden jeg bare hadde i underkant av to uker i landet, viste det seg å være en utfordring å finne ut hvor jeg skulle dra. Men med hjelp fra Merete Lund som driver selskapet Norlanka Travels, og dessuten har en egen blogg, fikk jeg satt sammen en reiserute rundt i landet. Merete falt såpass for Sri Lanka selv etter flere reiser dit, at hun endte opp med å bosette seg der, gifte seg og starte selskapet Norlanka for å hjelpe andre nordmenn som ønsker å bli kjent med dette vakre landet. Hvem bedre å spørre om råd?

Jeg endte til slutt opp med en fin blanding av hva landet har å by på. Strandliv, natur, dyreliv og historie. Jeg har planer om å skrive litt mer dypgående innlegg etterhvert, men nedenfor lister jeg opp stedene jeg besøkte, samt litt tips og triks angående å reise rundt i Sri Lanka.

Sri Lanka 2015

Kandy

Denne byen med det søte navnet ligger i høylandet i Sri Lanka, nesten midt på øya. Dette er en av landets gamle hovedstater, og ligger sentrert rundt en koselig innsjø. Flere regner dette som en av de vakreste byene i landet, men selv synes jeg ikke jeg fikk se nok til å trekke den konklusjonen. Sentrum var veldig trivelig da! Like ved innsjøen ligger Tanntempelet (Temple of the Sacred Tooth), hvor man mener en relikvie av  en av Buddhas tenner befinner seg. Dette er den viktigste buddhistiske relikvien i landet, og tempelet er derfor et yndet pilegrimsmål. Selve tannen vises ikke fram mer enn én gang i året, men selve kisten den ligger i vises fram et par ganger per dag. Det anbefales veldig å stoppe innom på kveldsseremonien som starter 20.30 for å se hvordan det hele forløper seg.

IMG_8287-001Sri Lanka 20152

Sigiriya og Dambulla

Sigiriya, løveklippen, ligger like ved byen Dambulla et par timer nord for Kandy. Denne 200 meter høye, spesielle fjellformasjonen er egentlig en vulkansk plugg! Oppå og rundt denne enorme steinen er restene av et palass, eller fort, opparbeidet under kong Kasyapa fra 500-tallet. Kallenavnet Lion’s Rock har steinen fått på grunn av løveføttene som befinner seg under den lange steintrappen mot toppen av klippen. Opprinnelig hadde klippen et løvehode av murstein også, men dette er dessverre borte nå. Stedet er utrolig fascinerende, og utsikten fantastisk. Dessuten befinner det seg noen gamle hulemalerier her også. Mystisk sted! Dette stedet er på UNESCOs verdensarvliste,  som ett av syv steder i Sri Lanka.

IMG_7878-001Sri Lanka 20151

Ved Dambulla befinner huletemplene seg. Dette stedet var en flott overraskelse for min del. Først må man klatre opp mange trapper til toppen av en klippe, hvor man så tar av seg skoene og beveger seg inn i 4-5 klippehuler hvor det befinner seg nesten utallige mange, vakre buddhafigurer i alle former og posisjoner. Dessuten er takene malt så utrolig detaljert og flott. Stedet er nesten umulig å beskrive, det må nesten bare besøkes.

IMG_8096

Togtur mellom Kandy og Ella

Den beste måten å komme seg fra Kandy til Ella (eller motsatt) er ved å ta toget. Denne togstrekken kan muligens regnes som en av de vakreste i hele verden, der toget slynger seg mellom endeløse, nydelige teplantasjer og flotte grønne landskap. Jeg slapp ikke landskapet unna blikket hele de syv timene turen varte, det sier jo litt.

Sri Lanka 20153

Ella

Denne lille landsbyen er ikke akkurat stor, men den ligger i et helt fantastisk landskap. Her strekker fjellene seg opp over 2,000 meter, og det finnes nok av vandremuligheter. Jeg angrer bare på at jeg ikke hadde nok tid her. Jeg fikk meg i alle fall en tur opp på Little Adams Peak, som har fått navnet på grunn at toppen ligner på storebroren lenger nord, med flott utsikt utover nærområdene. Dessuten bodde jeg i et «trehus» hos Country Homes, hvor jeg blant annet fikk besøk på balkongen av ekorn, og hadde en flott utsikt mot Ella’s Gap.

Sri Lanka 20155

Yala Nasjonalpark

IMG_9374-001

Visste du at det finnes leoparder på Sri Lanka? Det gjør det! Og størst sjanse for å se disse er det i Yala Nasjonalpark på sørøstkysten. Dessuten finner man mange forskjellige andre dyr som elefanter, bøffel, påfugl, villsvin, krokodiller, hjort, apekatter og nesten utallige typer fugler. Med andre ord et ganske bra sted å dra på safari!

Sri Lanka 20156

Tangalle

Når jeg skal på strandferie, velger jeg meg alltid ut strender hvor det er lite folk. Det finnes nesten ikke noe mindre sjarmerende for min del enn strender fulle av andre mennesker, uansett om det er turister eller lokale. Nå høres jeg kanskje litt storforlangede ut, men på Sri Lanka fant jeg en slik strand – den perfekte postkortstranden – helt uten andre folk! Nesten for godt til å være sant. Det var derimot vanskelig å bade på grunn av de sterke undervannsstrømmene, men for min del var det nok å vasse ut til hoftene for å avkjøle seg, samt bruke resten av tiden på å vandre langs stranden, lese i hengekøyen og slurpe i seg nydelige fruktjuser.

IMG_9590Sri Lanka 20157

Mirissa og hvalsafari

Mirissa er et annet flott strandsted, litt lenger vest langs sørkysten i forhold til Tangalle. Her er det mer utbygget og flere folk enn i Tangalle, men stranden er likevel nydelig. Sjøsetter man en båt her, og seiler rett sør, vil man ikke treffe land før man når Antarktis. I likhet med de andre stedene langs sørkysten av Sri Lanka ble Mirissa ødelagt av tsunamien i 2004. To tredjedeler av byens befolkning mistet hjemmene sine, og i etterkant har byen sakte bygget seg selv opp igjen.

IMG_9701Sri Lanka 20158

Annet enn strandlivet er Mirissa kjent som et sted hvor man kan se noen av de største hvalene i verden – blant annet blåhvalen, verdens største pattedyr! Litt over en times båttur ut fra kysten synker plutselig havbunnen en kilometer lenger ned, og her befinner ofte disse gigantiske dyrene seg. Jeg dro på hvalsafari med Raja & the Whales tidlig en morgen, og fikk plutselig nærkontakt med to gigantiske hvaler! Dessverre ikke blåhvalen, men finnhvalen, verdens nest største hvaltype. Gigantiske beist som kan bli over 20 meter lang, og veie opptil 70 tonn!

Galle

Denne smeltedigelen av en by har en spennende historie som er verdt å oppleve og få med seg. Byen var øyas viktigste havn før portugiserne kom på 1500-tallet. Den vokste med dem enda mer, og ble etter hvert overtatt av britene. Begge kolonilandene satte sitt preg på Galle, og bygde et stort fort rundt den gamle byen. Fremdeles i dag har byen et ganske europeisk preg, og skiller seg veldig fra de andre byene i landet.

IMG_9828-001Sri Lanka 20159

Fakta om Sri Lanka

Øyas hovedstat er Colombo, og det bor ca. 22 millioner mennesker i landet. Styreformen er republikk, og hovedreligionen i landet er buddhismen. Deretter kommer hinduisme, islam og kristendom.

Ankomst i Sri Lanka

Husk at du må ha visum til Sri Lanka! Dette kalles ETA, og det ordner du fort på nettet på denne offisielle siden. Jeg betalte 30 dollar.

Flyplassen ligger nord for Colombo, nært Negombo. Man kan enten ta taxi (koster et par hundre kroner), leie bil med sjåfør eller ta bussen (nummer 187, blå og hvit). Jeg tok bussen mellom Colombo Fort (kom dit med toget) og flyplassen, og det tok i overkant av 90 minutter og kostet bare et par kroner. Man blir ikke sluppet av med terminalen, med ved en busstasjon like ved. Siden det var sent tok jeg tuktuk derfra til terminalen for 150 rupis (ca 9 kroner).

IMG_9939-001

Transport rundt i landet

Jeg forsøkte å holde kostnadene nede så langt det lot seg gjøre, og det innebærer å bruke offentlig transport der det er mulig. Tog og buss er superbillig i landet, men tar ganske lang tid. Togreisen mellom Kandy og Ella tok 7 timer, og jeg betalte bare 600 rupis (rundt 35 kroner) for andre klasse! Togturen mellom Galle og Colombo var enda billigere. Buss tok jeg for det meste sør i landet, og her oppsøker man enten busstasjonene og roper ut hvor man skal (eller det slipper man for det meste for det er alltid noen som skal hjelpe til og kommer løpende mot deg), eller flagger ned en buss fra gaten. De stopper ofte, kjører helt crazy fort og er ofte stappfulle. Men de er superbillige og en morsom måte å bli kjent med de lokale på.

Et par ganger måtte jeg også ty til å leie taxi/sjåfør med bil. For å gjøre det lett for meg selv dro jeg f.eks. på dagstur til Dambulla og Sigiriya fra Kandy, og betalte 7500 rupis for dette, ca. 400 norske kroner. Dette var selvsagt uten inngangspengene og slik, men likevel en ganske grei pris siden kjøreturen var på 2 timer hver vei.

Tuktuk er også greit, spesielt over korte avstander, og prisen kan oftest prutes ned i forhold til hva de først byr. Det kan ofte være greit å lese seg opp på hvor mye man burde betale for strekken man skal. Sjåførene kan derimot av og til være ganske innpåslitne. «Tuktuk, yes? Today? Tomorrow? Yes, no?!».

Det er viktig å påpeke at transporten tar alltid lenger tid enn hva man ser for seg. Trafikken på Sri Lanka går ganske sakte (unntatt i bussene, men de stopper jo derimot veldig ofte). Selv om avstandene er små forflytter man seg bare rundt 30-40 kilometer per time, selv i taxi/leiebil.

Maten

Den lokale maten er som oftest STERK, men så nydelig! Det finnes så utrolig mye godt. Rice and curry er nasjonalretten, og noe alle alltid spiser til middag i følge flere lokale jeg traff. Curryen består av mange småretter, både med og uten kjøtt, og finnes i lokale variasjoner. Ellers består maten av hoppers, rotti, kottu, sjømat (spesielt sørpå) og mye annet spennende og godt. Dessuten finner man god te over alt! Kaffen skal derimot ikke være noe særlig å skryte av, haha. Og, ikke minst, det finnes nesten uendelig mange saftige, deilige typer frukt der også. Over 50 forskjellige typer mango fikk jeg høre!

IMG_9124

Er det trygt?

Mange forbinder kanskje Sri Lanka med borgerkrigen som herjet i landet i 30 år, helt fram til 2009. Den tiden er i alle fall godt forbi, og jeg merket ingenting til noen uroligheter. Utenriksdepartementet fraråder fortsatt turister å dra til enkelte provinser lengst nord, men det er stort sett på grunn av at minerydningsarbeidet ikke er ferdig enda. Hvis det er noe som er utrygt så vil jeg nevne trafikken som kan være ganske hårreisende iblant… Jeg opplevde uansett Sri Lanka som et trygt land å reise rundt i. Noe som tar meg til neste punkt:

Hvordan er det å reise rundt alene som jente?

Jeg reiste jo alene, og var litt spent på hvordan dette ville være i Sri Lanka etter hvordan jeg opplevde det i India. I India var det til tider plagsomt å vandre alene, og etter alle voldtektene man har hørt om de siste årene i media er det naturlig man føler seg noe skeptisk. Men allerede første dagen oppdaget jeg at Sri Lanka er noe helt annet enn India, og her følte jeg meg respektert. Det skal selvfølgelig nevnes at jeg ofte (veldig ofte) ble ropt «hallo» etter, og det ble til tider noe irriterende alt avhengig av hvem som ropte og den generelle situasjonen (oftest var det bare hyggelig, men i Mirissa ble det noe plagsomt da det virket som alle skulle selge noe). Enten svarte jeg tilbake, eller så gikk jeg bare rett forbi, og fikk ingen reaksjoner på det. De fleste virket bare ekstremt hyggelige og hjelpsomme!

Tips og triks

I Sri Lanka tipser man, hvor mye kan ofte være vanskelig å beregne, men dette innlegget hos reisebloggen Bobleliv kan være til hjelp.

Du må betale inngangspenger på de aller fleste attraksjonene i landet, og prisene på disse kan være ganske høye. For Sigiriya/Lion’s Rock betalte jeg f.eks. 30 dollar! Dersom man skal besøke flere attraksjoner i det kulturelle triangelet anbefales det derfir å søke opp å skaffe seg en kombinasjonsbillett som koster 50 dollar, hvor du får fri tilgang og sparer mye penger. Noen ganger må man også betale for å kunne fotografere.

Sri Lanka er et veldig religiøst land, og enkelte ting kan for dem virke støtende. Fotografer ikke deg selv med ryggen til Buddha for eksempel!

Noe som var litt forvirrende i begynnelsen var hodevuggingen, haha. Samme system som i India egentlig. I stedet for å nikke (eller riste på hodet), vugger de det, som oftest for å si OK.

For å oppsummere så synes jeg Sri Lanka var et kjempespennende land å reise rundt i. Det eneste som var litt synd var at monsunen fortsatt herjet litt i landet da jeg besøkte, så det regnet en god del i begynnelsen. Heldigvis ble det litt bedre etter hvert som dagene gikk, men det styrtregnet som oftest hver eneste ettermiddag og natt. Jeg reiste jo da også utenfor høysesongen (som er rundt desember-februar), så slik må man da kunne regne med. Det er også grunnen til at jeg ikke klatret opp på Adams Peak som jeg hadde sett så fram til. Sesongen for pilegrimene er mellom desember og april. Men på grunn av den relativt korte flyturen fra Norge (6-7 timer til Dubai og 4 timer derfra) regner jeg med at Sri Lanka er et land jeg blir å besøke flere ganger! Neste gang kanskje med et stopp innom Maldivene som ligger bare et steinkast unna?

Har du vært på Sri Lanka selv, eller drømme du om å dra?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

37 Comments
  1. Takk 😀 Det var utrolig mange fargevarianter av de tuktukene! Jeg prøvde å ta bilder av de som stod litt mer alene, hvis ikke ble jeg pepret med tuktuk-tilbud :p

 1. Her var det mye nyttig informasjon! Det dukker jo stadig vekk opp billige flybilletter til Sri Lanka med både Emirates og Qatar blant annet, og jeg har veldig lyst til å reise dit.

  Jeg har vært i India, men det ble litt støyete og kaotisk. Sri Lanka med safari, strender og verdensarvsteder høres mer ut som noe for meg. Dette blogginnlegget vil jeg hente frem igjen for å bruke i planleggingen når jeg en dag bestemmer meg for å dra 🙂

  1. Ja, det er en del tilbud dit, og det er jo egentlig ikke spesielt lange reiseveien heller. Absolutt et land verdt et besøk 😀 Så bra, håper det var noe brukbar informasjon!

 2. For en fantastisk tur! Reiste du fra indonesia til sri lanka??:-) hvor lang tid bruker du i hvert land? 2-3 uker hver plass eller?:-) håper på svar:-)

  1. Jo takk, helt fantastisk 😀 Ja, reiste til Sri Lanka fra Bali, via Dubai (reiste med Emirates). Skulle gjerne brukt lang tid i hvert land, men denne gangene hadde jeg ikke så veldig lang tid tilgjengelig dessverre. Det ble to uker i Indonesia, nesten to uker i Sri Lanka, og litt over en uke i Japan. 🙂

 3. En veldig fin reiseskildring fra landet mitt, med sinnsykt flotte bilder 🙂
  Og tusen takk for hyggelig omtale om meg og Norlanka Travels!
  Neste gang du kommer setter jeg sammen en rundreise så du opplever enda mer 🙂

 4. Renate du fikk jo sett kjempe mye på to uker!! 🙂 Det fine med Sri Lanka, er at det ikke er India. Det er fredfylt, hjelpsomt og for det meste buddhister. Det var et veldig behagelig folkeslag å bli kjent med og lære enda mer av deres tro.

  Kjempe flott bilder!! Elsker tuk-tuk bildene, Ella og egentlig alt!

  Tangalle, var en super plass. Jeg tror den beste opplevelsen vi hadde dere var skillpadden som føde egg i sanden. Litt dumt at man ikke kan bade, men hva gjør det når man har sin egen strand!! 🙂

  Neste gang må det bli Adams Peak 🙂
  Fikk du smaket gresskar Curry? Og hva var din beste opplevelse av landet?

  1. Helt enig med deg! Og tusen takk for fine ord 😀 Jeg likte meg veldig godt i landet! Fikk sett ganske mye, men skulle gjerne hatt mer tid på hver plass, og tid til å se enda mer. Neste gang vettu 😉 Da blir det Adams Peak også! Gresskar curry var KJEMPEGODT! Jeg elsker gresskar, haha. Oi, jeg hadde mange fine opplevelser i landet, så det er i grunn litt vanskelig å velge… Men jeg likte meg svært godt i Ella! Deilig å vandre rundt i solen (som jeg ikke så så veldig ofte pga monsunen, haha) blant teplantasjene, og ikke minst se utsikten fra Little Adams Peak. Dessuten elsket jeg stranden i Tangalle. Kunne ha ligget i den hengekøyen i flere måneder i strekk… :p

  1. Så bra å høre! Det virker som vi har en tendens til å like samme type reisemål, så tviler ikke på at du hadde likt deg på Sri Lanka 😀

 5. Flotte bilder og spennende å lese.
  Jeg har lenge hatt lyst til å reise på surfetur til Sri Lanka. Håper jeg får mulighet neste år 🙂
  Husker ikke om layouten på siden din var slik sist gang jeg var innom, men jeg må bare si den er utrolig fin og oversiktlig 🙂

 6. Hei, Renate. Vel hjemme igjen etter to uker i dette flotte landet, må jeg jo bare si meg enig med deg i det du skriver her. Et spennende og veldig variert land, som byr på så mye! Dessverre ble det ikke noen togtur på oss, men vi reiste i stedet rundt med bil fra sted til sted. Sigiriya var litt av en opplevelse. Fantastisk område! Naturen, dyrene og menneskene vi møtte gjorde stort inntrykk.
  / Mette

  1. Gøy at vi fikk samme intrykk av landet! Sri Lanka er lett å bli glad i 😀 Synd dere ikke fikk tatt toget, men jeg regner med at bilveien går gjennom mange av de samme områdene.

 7. Da jeg er fra Sri Lanka/Kandy, synes jeg det er utrolig hyggelig å lese dette. Det er helt riktig det du skriver. Det er lenge siden jeg har hørt om noen som snakker så fint om Sri Lanka. Jeg er gift med en norsk gutt på 10. året, og vi har vært på Sri Lanka flere ganger for å besøke familen min. Men det ser ut til at du har opplevd mye mer enn min famile, men det er jo naturlig, hvor ofte er man turist i eget land….? Tusen takk for at du deler disse lærer-rike opplysningene!

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Så kult at du er fra Sri Lanka. Jeg likte meg svært godt på Sri Lanka, så jeg er glad det vises i teksten 😀 Du har nok rett i det at man sjeldent (dessverre) er turist i eget land. Man tenker jo som oftest at «siden jeg bor her har jeg jo all tid i verden til å se alt!», men så blir som oftest andre ting prioritert først, og så glemmer man av mye av det man tenkte man skulle se og gjøre. Jeg kjenner meg igjen i det 😉 På andre siden er jo både Norge og Sri Lanka svært varierte og spennende land, så vi har det ikke så lett med å velge ut hvor vi skal prioritere først 🙂

 8. Tangalle så fantastisk ut! Ble ikke så mye strandliv da jeg var der, var innom Unawatuna på dagstur fra Galle, men det var ikke noe særlig. Skikkelig «Syden»-strand, i negativ forstand… Soloppgang fra Adams Peak var et av høydepunktene, så håper du får oppleve det neste gang! 🙂

  1. Ja, jeg ser meg alltid ut strender som er minst mulig «sydenaktige» :p Tangalle passet meg helt perfekt! Åh, ja Adams Peak ville jeg virkelig ha med meg. Men fikk bare høre at det kunne være skummelt å dra dit alene i «the off season» når alt underveis var stengt og det var helt mørkt… Så da må jeg bare dra tilbake i pilegrimssesongen 😉

 9. Hei, Renate!
  Jeg har har lest bloggen din med jevne mellomrom i noen år nå og må si at du virkelig gjør en strålende jobb med reiseskildringene dine, det er ikke ett sted du skriver om jeg ikke får lyst å reise til 🙂 Akkurat nå planlegger jeg en reise i november, men har dessverre ikke mer enn 10 dager til rådighet. Sri Lanka frister veldig, med en rundreise med kultur- og naturopplevelser avsluttet med noen rolige dager på stranden. Hva tenker du om 10 dager til en slik reise? Tror du, basert på din erfaring, at jeg kan få opplevd litt av Sri Lanka uten å måtte stresse som en gal fra sted til sted på 10 dager?

  1. Hei Kristina! Så gøy at du planlegger å dra til Sri Lanka! Jeg hadde ikke så mye lenger tid enn 10 dager i landet selv (11-12 tror jeg), og jeg bruker alltid ha et noe høyt tempo når jeg reiser, så på denne turen ble det ikke så mye mer enn 1-2 netter per overnattingssted. Det var ikke noe stress, men jeg gjorde et eller annet nesten hele tiden, og det er jo også greit når man reiser alene. Umulig å kjede seg eller føle seg ensom, haha. Jeg angrer ikke, og synes jeg fikk sett og gjort utrolig mye gøy. Sri Lanka er ikke spesielt stor, og dersom du har råd til å leie bil med sjåfør så vil du bruke enda mindre tid på å komme deg rundt enn hvis du velger buss/tog. Toget mellom Kandy og Ella anbefales derimot veldig, selv om det tar halve dagen. 😉 Så det kommer i grunn litt an på hvilke steder du ønsker å se, og hvor høyt tempo du selv er konfortabel med.

   1. Tusen takk for godt svar! 🙂 Veldig godt å høre at du synes det fungerte med 10 dager, da begynner jeg å lete etter billige Sri Lanka-billetter til november. Jeg er komfortabel med høyt tempo og mange nye opplevelser hver dag, men har en tendens til å ville få med meg ALT, haha! Så får prøve å begrense meg litt. Den togturen må jeg få med meg, så har jeg veldig lyst på Adams Peak. Hva vil du trekke frem som Sri Lanka must do´s etter din tur?

    1. Så bra! Tror ikke du vil angre på en tur til Sri Lanka 🙂 Bare vær obs på at november er monsuntid i enkelte deler av landet, slik at det kan regne en del (det gjorde det hos meg de første dagene). Prøv kanskje å legg opp reiseruten etter det.

     Adams Peak var en av mine musts når jeg dro dit, men pilegrimssesongen er mellom januar og mars, og det er bare i den perioden det er lys langs ruten og åpne tehus. Jeg leste at det ikke var trygt å vandre ruten alene utenfor sesongen, og at man måtte leie guide og greier. Dessuten var det litt tungvindt å komme seg dit utenom høysesongen. Det endte derfor med at jeg skippet Adams Peak for denne gang, og håper å få klatret på fjelltoppen en annen gang. 🙂 I stedet dro jeg på små fjellturer i området rundt Ella, hvor det er flotte fjell og nydelig utsikt. Innlegg kommer snart!

     Yala Nasjonalpark var også flott, selv om det selvsagt kan variere hvilke dyr man får med seg. Hvalsafari Mirissa var også en kul opplevelse, og Galle er en skikkelig vakker by. Dersom du liker øde strender er Tangalle et must, men der kan man ikke svømme (sterke havstrømmer). Ellers er et besøk til Sigiriya/Lions Rock et must!

 10. Sri Lanka har jag så splittrade meningar om. Det var sagolikt vackert, hade fantastisk natur, ett imponerande djurliv och mängder av vackra stränder och tempel mm. Men trafiken var helt livsfarlig och kvinnosynen upplevde jag som dålig. Vet att det sistnämnda utvecklats åt det bättre, men för mig var det en chock, för jag var inte alls förberedd på det. (Att inte bli tilltalad, män vi mötte vände sig alltid till min man även om de hade frågor om mig).
  Sen tyvärr så blev en inhemsk kille ihjälslagen utanför vårt hotell i Mirissa, och en bekant till oss blev brutalt nedslagen på en restaurang i Colombo då han ifrågasatte att de tagit mer betalt än vad som stod i menyn. Så han åkte hem bara efter ett par dagar i landet. Men olyckor och kriminalitet händer i alla länder, och nu hade vi nog bara otur (hoppas jag). Men därav är jag så splittrad vad gäller Sri Lanka.

  1. Jeg skjønner godt du har litt splittede meninger om Sri Lanka etter disse opplevelsene du forteller om her. Det hørtes ganske ekkelt og skummelt ut! Siden jeg reiste alene, måtte de jeg traff henvende seg til (bare) meg, og jeg opplevde egentlig ikke noe negativt kvinnesyn selv. Heldigvis. Men det betyr jo selvfølgelig ikke at det ikke eksisterer. Negative hendelser og mennesker kan man komme borti uavhengig av hvor man befinner seg i verden, og det handler nok en del om uflaks. Likevel var det synd at dere fikk de negative opplevelsene og oppfatningene av Sri Lanka. Håper turen var fin ellers (selv om det kan være vanskelig å se bort fra hendelser som dette)!

 11. Tack för bra guide! Sri Lanka är ett land jag har hört mycket gott om, men också en del negativt (som Christine bekräftar ovan). Jag hoppas kunna komma dit en dag för att själv skapa mig en uppfattning.

  Spännande överlag att läsa dina resebeskrivningar, tänk vad mycket du har hunnit med att se och uppleva av vår värld!

  1. Ja, man opplever gjerne et sted ulikt, så det er alltid greit å dra dit selv og se hvordan erfaringer man sitter igjen med. 🙂 Selv synes jeg Sri Lanka var herlig, og hadde heldigvis ingen negative opplevelser.

   Tusen takk for fine ord! 😀

 12. Sri Lanka gav meg skikkelig mersmak. Jeg var der for et drøyt år siden, og kunne definitivt tenke meg å reise tilbake igjen! Utrolig hyggelige folk, mye vakker natur, fantastisk mat, og (stort sett) elendig kaffe. 😀

  1. Ja, det så ut som du hadde et fantastisk opphold på Sri Lanka. 😀 Hehe, kaffen fikk jeg ikke smakt på (er ikke noe kaffemenneske (enda, haha)), men maten var overraskende god! Og sterk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.