Rundt i Monument Valley på hesteryggen

Før vi forlot Monument Valley fikk jeg oppfylt en drøm jeg har hatt lenge – å leke cowboy (cowgirl) ute i det virkelige westernland sittende på en ekte mustang med cowboyhatt på hodet og solen brennende i ansiktet. Dessuten fikk jeg over alle odds også foreldrene mine med på turen! Imponerende nok i seg selv. Men jeg tror det falt i god smak hos de også!

Det ble også en del bildestopp underveis for å si det slik, haha.

IMG_7001

IMG_7003

IMG_7009

IMG_7015

IMG_7018

IMG_7020

IMG_7023

IMG_7024

IMG_7025

IMG_7027

Selskapet vi ridde hos ligger øverst på Tripadvisor, og er drevet av Navajo-medlemmer. Hester er en stor, og godt integrert del av livet til Navajo-stammen. De tar vare på dyrene sine, og har hester som passer alle ridestadier, fra nybegynnere til erfarne. Å ri i dette landskapet må være den beste måten å erfare det på, i mine øyne. Man kommer litt høyere, og får sett mer. Man kommer nært naturen, uten å måtte slite ut beina eller holde seg langs bilveiene. Vi fikk se massevis av jordekorn, og komme inntil den øvrige vegetasjonen. Vi fikk også høre litt om de forskjellige millioner år gamle klippene rundt oss av guiden, og ellers hørte vi bare på stillheten rundt oss når vi ridde.

Det var en utrolig gøy opplevelse, og jeg gjør det svært gjerne igjen. Kanskje med litt mer fart og spenning neste gang 😉
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

12 Comments
 1. Fina bilder! Alltid häftigt att uppleva natur från hästryggen! Vi har aldrig varit i USA, men vi har ridit på våra resor: i Mongoliet, Nya Zeeland och på Island!

  1. Takk! 😀 Ja, jeg elsker å kombinere reise+natur+hest! Jeg fikk også muligheten til å ri litt på island, det var heftig! Å ri i Mongolia og på New Zealand høres fantastisk ut! Når jeg drar til Georgia i slutten av sommeren håper jeg absolutt at det blir tid til en (mange) ridetur(er) der 😉

 2. Du kler å sitte på hest! Er du tidligere hestejente? 😉
  Hest er en fantastisk fin måte å oppleve naturen på! Selv drømmer jeg om ridetur på Island! 🙂

  1. Hehe, takk! Ja, har ridd store deler av mitt «yngre» liv :p Drømmer selvsagt om å engang eie en hest selv, men hvis jeg skal fortsette å ønske å reise så mye rundt blir det kanskje vanskelig med det første, haha. Åh, det håper jeg du får gjort! Den drømmen fikk jeg oppfylt i mai i fjor. Helt fantastisk 😀

   1. Alle hestejenters drøm; egen hest 😉 Jeg er faktisk så heldig at jeg eier egen hest, men måtte sette den bort på helfôr i august pga jeg flyttet til Trondheim og ble fulltidsstudent igjen. Jeg kan bekrefte at det er vanskelig å både være hesteeier og reise mye, disse havremopedene har en tendens til å spise opp det meste av lønnen 😉
    Å, så gøy! Jeg er innom bloggen din flere dager i uken og når jeg har litt ekstra tid blar jeg i arkivet. Du har vært på så utrolig mange spennende turer! Reiselysten min blir ikke akkurat mindre av å lese om dem! 😀

    1. Næmmen, så heldig 😀 Ja, tror mange har og har hatt den drømmen 😉 Hehe, kan tenke meg at både penger og tid går til hesten, det er jo et stort ansvar. Men en dag vettu, en dag håper jeg det blir min tur også, haha :p Kan jo eventuelt dele den med noen andre!

     Tusen takk for fine ord 😀 Kjempekoselig at du finner bloggen inspirerende.

  1. Takk! 😀 Å ri rundt i Monument Valley er en av mine favoritt-reiseopplevelser, det er sikkert. Og det at jeg fikk med meg foreldrene mine på hesteryggen var nesten utrolig nok i seg selv :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.