Reiseguide: Seychellene på budsjett

Seychellene utgjør noen av de vakreste, og ikke minst dyreste, øyene i verden. I dette tropiske paradiset er det kort mellom nydelige strender, men langt mellom de lave prisene. Likevel finnes det måter å utforske og oppleve dette spennende landet uten å blakke seg fullstendig.

Øyriket Seychellene ligger i Det indiske hav, nord for Madagaskar og øst for det afrikanske fastlandet. Landet er faktisk det minste landet i Afrika, og det totale arealet (over vann) er bare 459 kvadratkilometer. Omtrent like stort som miniputt-landet Andorra mellom Frankrike og Spania. Seychellene regnes som de eneste granittøyene i verden, og dette spennende lille landet har dessuten en ganske så unik flora og fauna. I tillegg til et svært rikt dyreliv under havoverflaten, finnes det både eldgamle kjempeskilpadder, sorte papegøyer og gigantiske palmer som produserer verdens største (og morsomste) kokosnøtter her.

Jeg tror aldri jeg har sett hvitere strender eller et hav mer turkist enn dette. De fleste forbinder disse vakre omgivelsene med bryllupsreiser og romantikk i luksus. Dette er ikke stedet man reiser til dersom man forventer en rimelig ferie. Likevel trenger man ikke gjøre reisen dyrere enn den trenger være. Både når det gjelder overnatting, transport og mat har man muligheten til å spare noen kroner dersom man velger annerledes en majoriteten.

Jeg tilbrakte i underkant av to uker på Seychellene i november 2023. Skulle gjerne hatt flere dager i paradis, men siden landet er såpass lite fikk jeg likevel sett og gjort ganske mye på dagene jeg hadde der. I dette innlegget får du bli bedre kjent med Seychellene i tillegg til informasjon om hvordan du kan oppleve øyriket på budsjett.

Historie, kultur og språk

Den portugisiske eventyreren Vasco da Gama reiste gjennom de øde, men tropiske øyene som i dag utgjør Seychellene i 1502. Litt over hundre år senere kom britene. På dette tidspunktet var øyene fortsatt ubebodde. I takt med at sjøfarten mellom Østen og Vesten ble stadig mer omfattende, ble Seychellene et viktig stoppested på ferden. De første som bosatte seg på øyene var faktisk pirater, før franskmennene grep øyene til seg i 1756. Landet er faktisk oppkalt etter den daværende franske finansministeren Jean Moreau de Séchelles, og de fleste stedsnavnene på øyene er fortsatt franske.

De neste hundre årene sloss Frankrike og Storbritannia om suverenitet over øyene. Storbritannia gikk til slutt av med seieren i 1903 og gjorde Seychellene til et britisk territorium, som det forble helt til landet fikk sin uavhengighet i 1976. Landet er fortsatt en del av den britiske Commonwealth. Rester av den britiske arven finner man hovedsakelig i språket. Landets hovedstad heter dessuten Victoria, oppkalt etter den tidligere britiske dronningen. I en rundkjøring midt i Victoria står dessuten en miniversjon av klokketårnet i London som huser Big Ben.

Landet har tre offisielle språk; engelsk, fransk og kreolsk. Av landets omtrent hundre tusen innbyggere snakker flesteparten kreolsk. De fleste snakker også engelsk, noe som er veldig praktisk for oss turister. De lokale er åpne, vennlige og imøtekommende og gjør det å reise gjennom landet til en drøm.

Seychellenes innbyggere er hovedsakelige kristne, men det finnes også en liten andel av blant annet muslimer og hinduister. I Victoria finnes blant annet et storslått hinduistisk tempel som gjenspeiler øyrikets rike og mangfoldige kultur.

Både mini-Big Ben og Sir Selwyn-Selwyn Clarke Market er en arv fra den britiske kolonitiden

Vær og klima

Seychellene har et tropisk klima med høye temperaturer rundt 26 til 32 grader året rundt. Luftfuktigheten er dessuten sjelden mindre enn 80 %. Siden Seychellene befinner seg nært ekvator deles sesongene bare i to. Fra desember til mars blåser monsunvindene fra nordvest, og mellom mai og oktober blåser de fra sørøst. April og november er månedene det blåser minst og derfor er varmest. Det regner i korte skyll året rundt, men mest nedbør faller det fra desember til februar.

Selv besøkte jeg Seychellene i november, som visstnok er en av de beste tidene å besøke landet på. Foruten et par dager med overskyet eller regn innimellom (det regnet hovedsakelig på natten), var det sol (og skyhøy luftfuktighet) hver eneste dag.

Seychellene har fint vær omtrent året rundt

Hvor skal man dra?

Seychellene består totalt av 115 små og store øyer, men de fleste er ubebodde. Selv besøkte jeg fire av dem (eller fem dersom man regner med den bittelille paradisøya St. Pierre utenfor Curieuse). Disse fire øyene utgjør de fire mest populære og besøkte øyene i landet. Siden flere av de mindre øyene huser private resorter, vil de fleste turister holde seg til øyene jeg beskriver her, spesielt om de reiser på budsjett.

Mahé

Mahe er den største øya på Seychellene og huser nærmere 90 % av øyrikets befolkning. De fleste bor nord på øya, i og rundt øyas hovedstad Victoria. Det er også på Mahé landets internasjonale flyplass befinner seg, og dermed de fleste sitt første møte med landet. Øya er i dag oppkalt etter en tidligere fransk guvernør, men dens opprinnelige navn var «Ile d´Abonance», altså overflodens øy. Her finnes både fjell, dyrket mark og en lang rekke flotte strender.

Siden dette er den største, tettest befolkede og mest populære øya, fikk jeg råd av andre om å komme meg vekk fra Mahé så fort som mulig. Likevel valgte jeg å tilbringe et par dager der i starten på reisen. De fleste turister holder til i Beau Vallon nord på øya, men selv satte jeg snuten sørover. Jeg bosatte meg i en trehytte utenfor Baie Lazare, omringet av høyreiste palmer hvor flyvende hunder flakset rundt etter solnedgang. Innen gåavstand var vakre strender som Petite Anse, Anse Soleil og Baie Lazare, og jeg var glad for at jeg fulgte magefølelsen om å bli en liten stund. Jeg kom meg rundt med lokal buss, og besøkte også hovedstaden Victoria, som er en av verdens minste. Her dro jeg innom byens matmarked, så øyas indiske tempel, mini Big Ben og tok så båten videre til Praslin.

Reiser man på skikkelig budsjett er det billigst å holde seg til Mahé. Desto mer man reiser rundt desto dyrere blir det. Likevel vil jeg si det er absolutt verdt å ta turen til de andre øyene når man først er her.

Skjønner godt at Mahé opprinnelig ble kalt «overflodens øy»

Praslin

Praslin er landets nest største øy. Likevel er ikke arealet større enn 38 kvadratkilometer. Det er omtrent 7000 innbyggere som kaller denne vakre øya sitt hjem, og man kan komme seg hit med både fly og ferge fra hovedøya Mahé. Siden jeg reiste på budsjett ble det ferge på meg, og det fungerte veldig fint. Båten slapp meg av i Baie Sainte Anne, og derfra tok jeg bussen nordøstover til Anse Volbert hvor jeg overnattet. Mange leier bil for å utforske øya, men jeg kom meg fint rundt med buss og til fots.

Praslin er en nydelig og kupert øy som huser noen av de vakreste strendene i verden. Selv besøkte jeg blant annet Anse Volbert, Anse Lazio og Anse Georgette. Den ene vakrere enn den andre. Innlandet på Praslin er også vel verdt et besøk. Fjellene dekkes nemlig av sjeldne Coco de Mer-palmer, som bare finnes her (og på naboøya Curieuse). Palmene, med sine gigantiske vifteblader, er et spesielt skue i seg selv, men vent til du ser kokosnøttene. Nøttene til Coco de Mer-palmene er nemlig de største i verden, og kanskje også de rareste. Man kan se disse i naturreservatene Franz Ferdinand og Vallée de Mai, og det er absolutt verdt å ta turen. Er du heldig ser du kanskje også øyas svarte papegøye, som bare finnes her på Seychellene.

Rikelig med opplevelser på fantastiske Praslin

Curieuse

Fra Anse Volbert på Praslin fikk jeg arrangert en dagstur med båt over til den ubebodde naboøya Curieuse, bare et par hundre meter unna. Den er et et vakkert skue med sine palmedekte, grønne åser og røde jord, og ikke minst smellvakre hvite strender og turkist hav. Øya var fra 1829 til  1965 en koloni for spedalske. De fleste bygningene er i dag borte, bortsett fra doktorhuset fra 1870-tallet i fransk kolonistil. Etter kolonien ble nedlagt ble deler av øyas vegetasjon ødelagt i en stor brann. Det ble derfor satt inn store ressurser for å konservere øyas gjenværende natur. På slutten av 1970-tallet ble dessuten Curieuse Marine National Park opprettet for å ta vare på den lokale faunaen. I denne forbindelse ble det også overført noen av kjempeskilpadder fra Aldabra-atollen til her på Curieuse, og konserveringsprosjektet har gått så bra at i dag er øya hjem til hele 300 kjempeskilpadder.

Det var en helt fantastisk opplevelse å møte disse skilpaddene, som går fritt på øya. Enkelte er hundre år gamle, og veier inntil hele 250 kg. Mektige og flotte eldgamle skapninger, med andre ord. Etterpå fulgte jeg en sti og en boardwalk gjennom øyas interiør før jeg endte opp på stranda Anse Jose, hvor det ble tid for bading og avslapping før båten hentet meg tilbake igjen (via en snorkletur til St. Pierre). En fantastisk opplevelse som absolutt anbefales.

Curieuse er en skikkelig drømmeøy for natur- og dyreelskere

La Digue

Den fjerde største øya i landet, og bare en liten svipptur unna Praslin, er La Digue. Den lille øya er ikke større enn 10 kvadratkilometer, men regnes som en av de vakreste øyene i hele verden. Her i paradis bor det omtrent 3000 innbyggere, minst like mange sykler pg et par kjempeskilpadder. Øya preges av spennende granittformasjoner, som stikker opp mellom den hvite sanden på de vakre strendene. Hver eneste strand ser ut som den hører til på et postkort, og du har garantert sett bilder av flotte Anse Source d’Argent. Øya er i stor grad bilfri, og jeg leide sykkel for å komme meg rundt. Jeg utforsket den gamle plantasjen L’Union Estate, hvor det fortsatt dyrkes vanilje og kokosnøtter, drakk massevis av mangosmoothies, vandret fra strand til strand, badet i nydelig, varmt vann, padlet i gjennomsiktig kajakk og lekte Robinson Crusoe på øde strender.

La Digue er så flott at man nesten må klype seg i armen

Hvordan komme seg til Seychellene?

Selv reiste jeg til Seychellene med Turkish Airlines via Istanbul. Hele reisen tok omtrent 12 timer én vei, utenom tiden på bakken i Istanbul. Fra Oslo er også mulig å fly med Qatar Airways, Emirates eller Ethiopian Airlines dersom man ikke ønsker mer enn én mellomlanding.

Tidsforskjellen mellom Norge og Seychellene er på 2 timer om sommeren, og 3 timer om vinteren.

Turkish Airlines tok meg fra Norge til Seychellene via Istanbul

Hvordan komme seg rundt på Seychellene?

Fly

De som har dårlig tid og tykk lommebok har muligheten til å komme seg mellom øyene med fly det lokale flyselskapet Air Seychelles. Dette gjelder spesielt mellom Mahé og Praslin. Det er også flyplasser på øyene Bird og Denis.

Ferge

Reiser man på budsjett er det fergen som er det beste alternativet for å komme seg mellom øyene. Mellom Mahé, Praslin og La Digue går det ferger (egentlig små hurtigbåter) med selskapet Cat Cocos flere ganger daglig. Det tar i overkant av én time mellom Mahé og Praslin, ca. 20 minuter mellom Praslin og La Digue og ca. halvannen time mellom La Digue og Mahé. Selskapet Cat Rose har også flere ferger daglig mellom Praslin og La Digue.

Det finnes to forskjellige klasser på båtene. Selv valgte jeg den billigste, Coco de Mer. Da jeg reiste i november 2023 betalte jeg 1010 SCR mellom Mahé og Praslin, 170 SCR mellom Praslin og La Digue, og 840 SCR mellom La Digue og Mahé. Oppdaterte priser, rutetabeller og informasjon finner du på nettsidene til Cat Cocos.

I månedene november og mars er havet stort sett rolig og fint. I andre, mer vindfulle, deler av året kan derimot havet være ganske urolig. Ta gjerne med reisesyketabletter.

Fergene til Cat Cocos er en flott måte å komme seg mellom øyene på Seychellene

Bil

Mange velger å leie bil når de besøker Seychellene. Det er en praktisk måte å utforske de større øyene som Mahé og Praslin på. En arv fra den britiske kolonitiden er at de kjører på venstresiden av veien. Det koster rundt 60 euro per dag å leie bil.

Taxi

Ønsker du ikke å leie bil selv, er taxi et alternativ. Dersom du reiser med koffert er dessuten taxi en nødvendighet for å komme seg til og fra flyplassen, siden større bagasje ikke er tillatt på de lokale bussene. Taxi er praktisk, men dessverre også veldig dyrt. En tur på 5 km koster ca. 20 EUR. Fra flyplassen til Victoria er prisen ca. 30 EUR. Mellom flyplassen og Baie Lazare sør på øya ble jeg tilbudt prisen 65 EUR (nov 2023).

Buss

Både Mahe og Praslin har godt utbygde bussnettverk, og siden jeg bare reiser med håndbagasje fant jeg ut av å reise med buss var den beste løsningen for meg. Bussene er blå, og som regel ganske fulle. Alle tar likevel hensyn til hverandre og jeg synes det fungerte greit (men varmt var det). Det er ikke alltid like enkelt å finne busstoppene (heller ikke på Google Maps), men disse er merket på kartet over Mahé og Praslin som man kan laste ned på maps.me. Ellers er det bare å spørre de lokale.

Man betaler med et busskort som man er nødt til å skaffe før man går på bussen. Jeg fikk kjøpt et kort på flyplassen (hør med de i infoskranken). Jeg betalte 330 SCR/20 EUR for et kort med ubegrenset reise i 8 dager (gyldig for både Mahe og Praslin). Det finnes også kort for 4 dager, samt kort hvor man betaler for enkeltreiser. Sistnevnte kan fylles på ved behov. Mer informasjon om bussruter osv finner du på den offisielle nettsiden deres.

Det er ikke lov å reise med koffert på bussene, ei heller små kabinkofferter. Sekk gikk derimot greit, men denne må man ha på fanget gjennom reisen.

De blå bussene kan ta deg rundt på både Mahé og Praslin

Sykkel

Øya La Digue er så liten at her kommer man seg best rundt til fots eller på sykkel. De aller fleste leier sykkel under oppholdet, og det er en gøyal opplevelse å utforske denne vakre øya på to hjul. Å leie sykkel koster som regel 100 SCR per dag, og de fleste overnattingssteder leier ut sykler.

På La Digue er sykkel det beste framkomstmiddelet

Innreisekrav og visum

Vi nordmenn er heldige med vårt sterke pass. Vi trenger ikke visum til Seychellene, men det er likevel obligatorisk å registrere seg før innreise til landet. Tidligere ble dette som regel gjort med et skjema utdelt på flyet, men nå til dags må man gjøre dette på internett før avreise.

Denne reiseautorisasjonen søker du om på denne siden, og du trenger følgende før du kan søke:

  • Gyldig pass (må være gyldig i minst seks måneder etter innreisedatoen til Seychellene)
  • Et passbilde av deg selv (kan tas med mobiltelefon)
  • Din kontaktinformasjon og reisedetaljer
  • Bekreftelse på flyreise inn- og ut av landet (bilde av dette må lastes opp)
  • Bekreftelse på bestilt overnatting for hele oppholdet på Seychellene (bilde av dette må lastes opp)

Deretter må du betale 10 EUR (per person) for å sende inn søknaden. Man får som regel bekreftelse etter senest 12 timer. Ta skjermbilde av bekreftelsen på telefonen din, eller print ut og ta med på reisen.

Overnatting

Overnatting på Seychellene er dyrt, og det er som regel her mesteparten av reisebudsjettet går (bortsett fra flyreisen til og fra landet). Seychellene har noen av de flotteste og mest luksuriøse resortene og hotellene i verden. Heldigvis har øyene også mer beskjedne hoteller og trivelige gjestehus for de som ønsker det. Dette er overnattingsstedene jeg selv brukte og trygt kan anbefale videre:

Mahé – Hillside Retreat

Hillside Retreat består av to romslige trehus omringet av palmer rett nord for Baie Lazare sør på Mahé. Hytten min hadde soverom, bad, stue og kjøkken med alt man trenger for å lage mat og vaske klær. Det var også en romslig balkong med utsikt mot palmene og de flyvende hundene om morgenen og kvelden. Flott sted, og ikke minst rimelig. Egen parkeringsplass om man kommer med bil. Jeg betalte 54 EUR/natten.

Hillside Retreat på Mahé

Praslin – Villa Rafia

Villa Rafia er et trivelig gjestehus et par hundre meter fra Anse Volbert på Praslin. Gjestehuset har seks rom, og en stor resepsjon med terrasse hvor en flott frokost serveres. Det hele ligger en en stor, frodig hage med spennende frukter. Det vokste f.eks. pasjonsfrukt rett utenfor døren min. Det er et busstopp rett utenfor døra og bare 5 minutters gange til stranda og spisesteder. Leier man bil finnes det også parkering. Jeg betalte 55 EUR/natten inkludert frokost.

Villa Rafia på Praslin

La Digue – Pensions Residence Guest House

Går man til venstre fra fergekaia på La Digue, og fortsetter et par hundre meter, kommer man til gjestehuset Pensions Residence Guest House. I en stor hage med palmer, flotte blomster og et svært tre ligger en rekke små og store bungalows med soverom og bad man kan leie. Noen har også kjøkken. På andre siden av gaten ligger havet, og det er kort vei både sørover til spisestedene og butikkene i La Passe og nordover til flotte strender. La Digue er en del dyrere å overnatte på enn de andre øyene. Her betalte jeg 80 EUR/natten inkludert en deilig frokost.

Pensions Residence Guesthouse på La Digue

Mat og drikke

Seychellene er en smeltedigel av mennesker og kulturer, og dette gjenspeiles i matveien. Den seychelliske kreolske maten er en blanding av indisk, asiatisk og europeisk og består i stor grad av fisk og annen sjømat. Curry, i forskjellige varianter, er også noe man finner stort sett overalt. Curryen får man både med kylling, svin og grønnsaker, gjerne med ris og salat til. Maten er rik på krydder, og ofte ganske sterk. Øyriket har også rikelig med frukt å tilby, enten fersk eller servert i jus og smoothies.

Å spise ute på Seychellene er dyrt, med priser som hjemme i Norge. For å holde kostnadene nede bruker både lokale og turister å kjøpe takeaway. Maten er minst like variert, spennende og god som den man får på restauranter, men til en brøkdel av prisen. Prismessig koster det gjerne minst 300 til 700 norske kroner for en middag på restaurant, men bare 50-100 kroner på takeaways. I tillegg kommer skatter, avgifter og tips på den endelige regningen på restaurantene. Flere takeaways har bord inne eller ute man kan nyte maten på, eller så kan man ta den med seg og ha piknik på stranden. Absolutt anbefalt!

Jeg fant som regel fram til gode takeaways og restauranter på Google Maps. Trykk på aktuelle steder så får du fram tilbakemeldinger fra tidligere kunder, bilder av retter samt menyer med prisene på.

Det er mye spennende mat og drikke å finne på Seychellene

Valuta

Valutaen på Seychellene er seychellisk rupi (SCR). Det gikk greit å ta ut rupis fra minibank, og det er minibanker på alle tre øyene. Mange steder godtar dessuten euro, og noen ønsker dessuten det framfor rupis. Ta gjerne med noen euro for å betale utflukter og større utgifter med. Jeg fant at pga. vekslingskursen betalte man mindre med euro enn med rupis (men sjekk om det fortsatt stemmer før du drar).

Seychellene på budsjett

Prisnivået på Seychellene er generelt høyt. I flere tilfeller på lik linje med Norge, spesielt når det gjelder overnatting, å spise ute, samt å ta taxi. Den beste måten å holde kostnadene nede på er derfor ved å:

  • Overnatte på rimelige overnattingssteder (enten gjestehus eller AirBnB). Selv betalte jeg rundt 600-850 kr per natt, som regel inkludert frokost.
  • Reise rundt med buss (eller til fots). En enkeltreise koster bare noen kroner. Selv kjøpte jeg et busskort med ubegrenset reise i 8 dager for 330 SCR/ca. 230 kr.
  • Er dere flere som reiser sammen vil det gjerne lønne seg å spleise på å leie bil.
  • Spise på lokale takeaways eller lage mat selv istedenfor å spise på restauranter. Jeg betalte som regel 50 til 250 kroner per måltid inkludert drikke. Enkelte restauranter tilbyr også takeaway til en brøkdel av prisen det koster å spise i restauranten.
  • Unngå å reise i høysesongen som er månedene desember til januar og juni til august, når prisene stiger enda mer.
  • Holde deg til én øy. Blir du på Mahé slipper du transportkostnadene mellom øyene. Dessuten er prisnivået på Mahé lavest (men når du først skal til Seychellene råder jeg deg likevel til å besøke minst én øy til).

En annen utgift er inngangspenger:

  • Dagsturen fra Praslin til Curieuse betalte jeg 40 EUR for. Det inkluderte bare transport. Man må deretter betale en avgift på 300 SCR for å komme i land på øya.
  • Den eneste stranden på disse øyene som koster penger er Anse Source d’Argent på La Digue, som flere ganger har blitt kåret til verdens vakreste. Denne befinner seg på L’Union Estate, som det koster 150 SCR å besøke. Et tips for å få mest mulig utbytte av pengene er å kjøpe inngangsbilletten dagen på ettermiddagen før du tenker ligge på stranda, så får du 1,5 dag til prisen av 1. Kjøper du billett kl. 16.30 eller senere har du nemlig inngang til dagen etter inkludert.
  • Inngangsbilletten til Vallée de Mai på Praslin var svimlende høy med sine 450 SCR (ca. 360 kr). Du sparer litt penger ved å bestille billetten på internett. En annen mulighet er å heller dra til parken Fond Ferdinand som har samme flora og fauna, men er en del rimeligere med sine 300 SCR (240 kr ca.). Ved sistnevnte er dessuten guide inkludert.

Andre tips:

  • Prisnivået på Seychellene på alt som må importeres er høyt (gjelder egentlig det meste), så ta med deg solkrem, myggspray og alt av toalettsaker hjemmefra.
  • Det kan dessuten være dyrt å til stadighet leie maske og snorkel, så et tips er å ta også dette med hjemmefra. Det er fine muligheter for snorkling fra flere av strendene så det er ikke strengt talt nødvendig å melde seg på en snorkleutflukt med båt.

Seychellene er et dyrt reisemål, men det finnes heldigvis muligheter for å gjøre det mer budsjettvennlig

Turistskatt

Den 01.08.2023 innførte Seychellene en turistskatt (nærmere bestemt en miljø- og bærekraftsavgift) som alle turister må betale. Små overnattingssteder (dvs. 1-24 rom) tar 25 SCR per natt. Mellomstore overnattingssteder (25-50 rom) tar 50 SCR per natt og større overnattingssteder (som regel resorts) tar 100 SCR per natt. Turistskatten betales direkte til overnattingsstedet, og som regel i kontanter (SCR).

Mobilbruk og internett

De fleste resorts, hoteller og gjestehus tilbyr Wi-Fi. Jeg hadde gode erfaringer på de stedene jeg overnattet.

Ønsker man å ha tilgang til mobilnett hele tiden kan man skaffe et lokalt SIM-kort så snart man lander. Blant annet Airtel tilbyr dette, og det kan kjøpes på flyplassen på Mahé. Det er også mulig å bestille lokalt SIM-kort når man utfører ordner reiseautorisasjonen til Seychellene på nett. Jeg valgte isteden å kjøpe eSIM gjennom Airalo. Dette funket stort sett greit, men jeg hadde noe dårlig dekning på La Digue.

Sikkerhet

Kriminaliteten er generelt lav på Seychellene. Landet har ingen farlige dyr eller insekter, og det finnes heller ingen risiko for malaria her. Landet ligger dessuten utenfor syklonbeltet og er sjeldent offer for farlig vær. Seychellene regnes derfor som et relativt trygt reisemål. Det er likevel lurt å ta vanlige forholdsregler. Legg dyre smykker og verdisaker igjen hjemme. Tyveri forekommer.

Det farligste man utsetter seg for på Seychellene er nok å sette seg bak rattet på de svingete veiene, samt bade i sterke havstrømmer fra enkelte av strendene. Bruk gjerne badesko for å beskytte beina mot skarpe steiner og sjøpiggsvin.

Det er begrenset med medisinske fasiliteter på øyene, og hovedsykehuset ligger i Victoria. Ta gjerne med et lite førstehjelpsskrin, og sørg for å ha gyldig reiseforsikring.

Å reise alene 

Jeg reiste alene til Seychellene. Det høres kanskje litt stusselig ut å reise alene til et sted som folk flest forbinder med romantikk og bryllupsreiser, men selv stortrivdes jeg. Så lenge man ikke booker seg inn på en resort hvor romantikk i to-spann står i fokus, er Seychellene som hvilket som helst annet reisemål. Hit reiser både gammel og ung, par, enslige, vennegjenger og barnefamilier. Seychellene har noe for alle.

Dessuten regnes Seychellene som kanskje det tryggeste landet i Afrika (og store deler av verden) for kvinner å reise alene til. Landets kvinnelige innbyggere har det bedre enn i mange andre afrikanske land. De har for eksempel de samme rettighetene som menn når det gjelder økonomi, lover og flere sosiale forhold – og like stor plass i samfunnet. Som kvinnelig turist nyter man godt av denne likestillingen.

Den største «faren» med å reise til Seychellene alene er nok for lommebokens del. Som regel betaler man samme pris for taxi og overnatting uansett om man er én eller to. Å reise alene blir i teorien derfor dobbelt så dyrt. Reiser du hovedsakelig med buss og overnatter rimelig er likevel ikke dette noe stort problem.

Stortrives på alene-reise til Seychellene

Annet nyttig å vite

  • Som nordmann trenger man adapter når man reiser til Seychellene. Landet bruker samme stikkontakt som Storbritannia, type G.
  • Alle strendene på Seychellene er offentlige (og dermed gratis), men enkelte trenger man registrere seg for å besøke. Anse Georgette på Praslin må man dessuten booke plass for å besøke på forhånd gjennom hotellet Constance Lemuria.
  • Skal du reise til Seychellene med drone er du nødt til å registrere denne først. Jeg hadde tenkt til å ta med min, men sendte inn registreringsskjemaet litt for sent. Fikk bekreftelsen omtrent samtidig som jeg landet på Mahe, og da lå jo dronen igjen hjemme… Sørg for å gjøre dette minimum tre arbeidsdager før avreise.

Har du vært på Seychellene selv eller er det et land du kunne tenke deg besøke?




Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

2 Comments
  1. Åh – nå fikk jeg flashback! Flott artikkel :). Jeg besøkte Seychellene for noen år siden og La Digue må jo bare være det vakreste sted på jord. Skal tilbake en dag, det er helt sikkert. Jeg reiste også alene og har bare gode erfaringer med det. Tok fly fra Mahe til Praslin for jeg var redd for å bli sjøsyk, men tok båt tilbake og det var null stress. Kommer til å ta båt begge veier neste gang, brukte litt for lang tid på venting på fly og på dette flotte stedet har vi jo ikke lyst til å kaste bort tid på (den overprisede) flyplassen.

    1. Hei Ragnhild! Takk for kommentar, og beklager virkelig sent svar. Så gøy å høre at du også har gode minner og erfaringer fra å reise rundt på Seychellene! 🙂 Det er virkelig et magisk øyrike. Falt pladask for La Digue jeg også! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.