SAS Fast Track – en raskere måte å reise på

SAS Esc3Jeg elsker å reise, og det betyr også at jeg tilbringer en god del tid på flyplassene både rundt i Norge og ellers i verden. For min del er det derfor veldig greit at alt går så raskt og effektivt som mulig når jeg reiser, slik at jeg slipper å bruke mer tid på transportdelen enn jeg trenger.

Sikkerhetskontrollen på flyplassene har jeg hatt mange kjipe opplevelser med, selv om jeg er en av dem som står klar med jakka i hånda, laptopen ute av sekken og alt flytende i en liten plastikkpose. Oftest fordi man ender opp i kø  bak noen som har femti mynter i hver lomme, tyve datamaskiner i håndbagasjen og seksti klokker på hver arm (eller i alle fall kan det føles slik av og til), og det kan jo ta sin tid å ta av seg. Jeg blir også så og si alltid stoppet i tilfeldig kontroll, og det kan jo også ta sin tid.

Den teiteste opplevelsen var derimot da jeg skulle gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen etter at jeg kom fra Australia, og sekken min ble plukket ut fordi det var så mye elektronikk og ledninger i den – og det var jo helt greit. Sikkerhetskontrolløren tok gjenstandene en etter en, og kom til slutt til bunnen. Der dro han opp den lille bomerangen med en håndmalt kenguru på som jeg hadde kjøpt i outbacken i Australia (den eneste ordentlige suveniren jeg hadde med meg derfra), og sa:

– Denne tror jeg ikke du kan ta med deg…

Jeg begynte å le, jeg trodde jo han tullet. – Jasså, hva kommer det av? svarte jeg.

– En boomerang er jo et våpen. Du kan jo skade noen med den.

Da skjønte jeg plutselig at han ikke stod der og tulla. Et våpen, ja. Joda en boomerang er jo opprinnelig et våpen. Men hvordan skade kunne jeg liksom gjøre med den lille trefiguren han stod og holdt i hånda? Jeg aner ikke engang hvordan man kaster en slik en, og ikke vil jeg prøve heller da den virker så skjør at den kan ødelegges med en gang den treffer bakken. Det ble starten på en lang og frustrerende samtale hvor jeg prøvde å overtale dem om å la meg ta med meg min eneste Australia-suvernir hjem, og at dersom jeg ønsket å skade noen på flyet så kunne jeg liksågreit slå den 2kg tunge laptoppen min i hodet på noen… Etter å ha tilkallet sjefen, gikk det heldigvis min vei og jeg fikk lov til å ta den med meg (det var sikkert like frustrerende for alle de som endte opp i kø bak meg, haha…). For å si det slik så ble selvfølgelig den boomerangen liggende trygt i sekken på flyturen hjem.

Men tilbake til hva dette innlegget skal handle om 😉

I fjor reiste hele 28,6 millioner passasjerer med SAS, og det er derfor rimelig å anta at mange ønsker å ha en så effektiv og enkel reise som mulig. Når man reiser hyppig blir derfor tidsparende servicetjenester som for eksempel Fast Track en svært så hyggelig overraskelse.

På Arlanda, Stockholms flyplass, arrangerte SAS et lite stunt for å demonstrere fordelene med Fast Track. De malte om en av de mange rulletrappene på flyplassen, og skrudde opp farten. De som valgte å ta Fast Track-rulletrappen kom seg dermed mye fortere opp enn de som tok den «vanlige» rulletrappen. Hvordan folk reagerte på dette stuntet kan du se i videoen under.

SAS har også 5 smarte reisetips til deg som ønsker en enklere og mer effektiv reise:

1. Velg å kjøpe en billett som gir deg fordeler under reisen, som f.eks. tilgang til Fast Track, loungetilgang, måltid(er) om bord og fleksible ombestillingsmuligheter

2. Pass på at du pakker smart og reis kun med håndbagasje for å spare tid ved bagasjebåndet (pass på at du har riktig mål og vekt på håndbagasjen)

3. Sjekk inn før du kommer til flyplassen og benytt deg av SAS-appens boardingkort

4. Velg et sete som passer dine ønsker om bord, f.eks. sitt ved midtgangen og langt fram dersom du ønsker å komme raskt av flyet (kan gjøres på SAS-appen når du sjekker inn)

5. Slapp av når du har mulighet, både i forkant av reisen i loungen og ombord underveis

Har du bruk Fast Track? Benytter du deg av noen av reisetipsene som SAS velger ut her?

Annonse
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

4 Comments
  1. Effektivitet er etterlengtet fra min side i hvert fall. I fjor ble jeg faktisk stanset i sikkerhetskontrollen på Gardermoen fordi en litt for ivrig tjenesteperson mente at ryggsekken min kunne skade andre. Jeg forstår fremdeles ikke helt hvordan han så for seg at jeg skulle kunne skade noen med en liten rosa ryggsekk… Heldigvis slapp han meg til sist gjennom med en advarsel – til stor glede fra den enorme køen som ventet bak meg 🙂

    1. Haha, hva i all verden! Skulle en liten rosa ryggsekk være farlig? :p Bra du slapp igjennom da! Det skal sies at de strengeste og vanskeligste sikkerhetskontrollene jeg har vært med på har vært på Gardermoen. En gang fikk jeg faktisk beskjed om at jeg ikke kunne ta med meg taxfree-flaskene fordi det hadde gått litt over 3 timer siden jeg kjøpte dem! Det var visstnok kommet en ny regel angående dette (har hverken hørt om den før eller senere), til tross for at de var pakket inn og forseglet i plast slik de skulle. Siden det bare stod om 5-10 minutter slapp de meg likevel igjennom, men jeg ble litt sjokkert…

  2. Hahaha ler meg ihjel! Morsomt stønt av SAS! Sikkerhetskontrollen på Gardermoen er et eget kapitel i seg selv. Har hatt et par opplevelser selv der. Uansett folk bør bli mer effektive. Kunne ønske man hadde en effektiv sikkerhetskontroll linje. F.EKS. Linjen for de som har alt klart i hånden. De som reiser alene ( og ikke trenger å vente på reseten av familien). Det hadde vert noe det. Vi får vente og se hva fremtiden bringer;)

    1. Haha, ikke sant! Dersom man hadde en linje for alle som IKKE tar av seg alt av klær, sko, smykker, belter osv i siste liten ville nok køen vært langt mer effektiv. Det beste er jo når folk forbereder seg og tar av seg saker og ting (og ting ut av bagasjen) fortløpende, slik at når det er deres tur å gå gjennom sikkerhetskontrollen er alt allerede klart og lagt fram. :p Hehe, ja vi får rett og sett se hva fremtiden bringer 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.