Reiseønsker i Norge 2015

IMG_07482015 regnes som friluftsåret, året da alle skal komme seg ut av sofaen og bli kjent med naturen man har utenfor stuedøren sin. Jeg er jo fra før av veldig glad i naturen og når jeg er ved havet, i skogen eller på fjellet føles det virkelig ut som terapi – dessuten er ingen steder vakrere enn Norge når sommeren er på sitt beste. Jeg har derfor funnet ut at i år skal jeg bli enda bedre kjent med naturen her nord som jeg kommer fra, og også andre steder i landet, og jeg har lyst til å dra ut og GÅ. For min egen del håper jeg 2015 blir vandreåret.

Jeg har rett og slett laget meg en egen reisebucket list over Norge for dette året også. Lurer virkelig på om tiden kommer til å strekke til?! Tviler i grunn på det, men det kommer jo heldigvis flere år!

(bildene er linket til kilden)

1. Topptur på Værøy

værøy-norway2. Hyttetur i Tåkeheimen

01t_keheimen_5554796a3. Vandring i Beiardalen

beiarn4. Tur til Kjeragbolten

kjeragbolten-preikestolen-norway-14005. Fra hytte til hytte på Saltfjellet

saltfjellet6. Ta båten til Træna

træna7. Besøke Vardø og Vadsø

IMG_55068. Gå ut på Trolltunga

trolltunga9. Topptur til Lurfjelltind

IMG_746210. Rago Nasjonalpark

rago11. Gå opp til hullet i Torghatten

torghatten12. Pilegrimsleden fra Oslo til Nidaros (over 60 mil i nydelig norsk natur, oh yeah!)

pilegrimDessuten kunne jeg sikkert fortsatt med tusen punkter til…

Krysser i alle fall fingrene for mye fint vær i sommer, og mange fine turer og reiser i landet vårt.

Har du sett mye av Norge selv? Hvilke steder i landet vårt har du mest lyst å dra til selv?

IMG_1050
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

44 Comments
  1. Takk for det! Ja, det kan jo bli en utfordring med all gåingen i all mulig slags terreng 🙂 Håper jeg får fint vær slik at bildene viser fra Norge fra sin aller beste side 😉

 1. Så mange tak for denne fine inspirations post til skøn natur i Norge! Vi har selv tænkt, at vi gerne vil opleve Kjeragbolten og Trolltunga, men der er dælme også mange andre steder i Norge, vi har mærket af på vores google maps! :)) «Stjæler» lige nogle af dine steder. Kan være at du løber ind i os i de norske fjelde på en varm sommer dag. Hehe 😉

  1. Haha, det hadde vært gøy da! 😀 Åh, ja det er jo så mange flotte steder, at man har jo nesten et problem dersom man skal prøve å velge seg ut bare et par steder :p Heldigvis er jo Danmark ikke så langt unna da, så det kan jo hende det blir mange Norgesturer på dere i årene som kommer!

 2. Siden jeg ikke har bestilt meg noen utenlandstur enda har jeg store planer om en Norgestur, aller helst til Prekestolen. Føler for å oppleve eget land i år og naturen vår er virkelig som balsam for sjelen 🙂 Men så må vi ikke glemme pilegrimsferden i Spania heller, hehe 😉

  1. Du har så rett i at naturen er som balsam for sjelen! Norge er jo nesten ekstra flott når man bor i utlandet og kommer hjem på ferie 😀 Håper du kommer deg til Prekestolen! Hehe, ja det var den du 😉 Tiden strekker nok ikke til i år heller (buuu), men TIL NESTE ÅR (I hope I hope) :p

 3. Jeg har gått gjennom Torghatten, men ellers har jeg ikke vært noen av stedene på denne listen. Får nesten dårlig samvittighet her nå. Norge er jo så nydelig! Selv har jeg lyst til å se Prekestolen, Kjeragbolten, Trolltunga, Nordkapp og Lofoten. Burde også tatt en tur til Vest-Agder, siden det er det eneste fylket jeg mangler. Håper jeg får reist litt rundt i Norge i sommer 🙂

  Hvis veien fra Oslo til Nidaros blir litt lang å gå, kan det kanskje være et alternativ å gå Jotunheimstien eller Rondanestien? Det skal visst være fine turer.

  1. Kult! Hvordan var turen opp til Torghatten? Takk for tips! Nå ser jeg egentlig at jeg ikke har tid til å vandre rundt i flere uker på ett sted, så må nok utsette langturen til neste år ;( MEN tenker jeg heller prøver meg på Norge på tvers (fra Stjørdal til Svenskegrensen), skal ta rundt 7 dager og det passer jo ypperlig 🙂

 4. Norge har så mange utrolig fantastiske plasser å by på!
  Er enig med at jeg often drar utenlands men har ikke sett så mye av mitt eget land. Men som sant skal være sagt, uansett hvor mye jeg reiser så har jeg aldri sett et så vakkert land som Norge. Kanskje ikke helt objektivt, da men!
  Trolltunga er høyt oppe på min liste!

  1. Hehe, nei det er kanskje vanskelig å være objektiv, men likevel! Norge er unektelig svært flott 😀 Trolltunga frister veldig, ja!

  1. Vestlandet har svært mye dramatisk og vakker natur å by på! Lite slår utsikten fra de gamle, små gårdene over de vestlandske fjordene på våren når epletrærne står i blomst 😀

 5. Norge er virkelig flott, altså! Jeg har gått gjennom Torghatten, men ellers har jeg ikke vært på så mange kjente steder i Norge. Vi var på bobilferie for nesten 8 (!) år siden med familien, en fantastisk tur som jeg dessverre ikke nøt nok, jeg var 15-16 år og 3 uker i en bobil med foreldre og to teite søsken var ikke akkurat drømmeferien den gang, for å si det sånn. Jeg husker at vi var på noen utrolig fine steder, og det er noe jeg virkelig kunne tenkt meg og gjøre om igjen.

  Kjeragbolten, Preikestolen og Trolltunga er ting jeg virkelig vil se/oppleve!

  1. Haha, jeg har opplevd en del familieturer rundt i landet selv, men husker jo lite fra dengang – så det er jo alltid mer stas å se stedene på nytt i voksen alder. Og ikke minst de stedene jeg aldri fikk besøke som ung, men som frister så utrolig nå – som blant annet de du nevner! Kjeragbolten og Trolltunga har jeg til gode 🙂

 6. Norge skal få høy prioritet hos meg i år også. Jeg skal ihverfall få med meg Slogen, Romsdalseggen og Snøhetta i år, og så står Trolltunga og Fanaråken på ønskelista. Gjett om jeg gleder meg til sommeren!

 7. Så mange fine steder! Håper du får sett flesteparten!
  Har besøkt ganske mange byer i Norge, men ikke så mange av folkeparkene og slike steder.

 8. Alt for lite!! Bor på i tillegg på Østlandet, og naturen her er ikke like spektakulær som i nord eller vest.. Heldigvis er jeg glad i å gå skogtur 😉 og det gjør jeg nesten daglig. Jeg gikk Hardangervidda på langs i 6 dager i høst sammen med hunden, og det var helt fantastisk!! Hytte til hytte og ei natt i telt. Ellers skal jeg prøve å få til å gå Jotunheimsstien i sommer, hvis jeg rekker å få trent opp bikkja som er litt helt og må ta det med ro fremover.. Trolltunga står definitivt på lista i år 🙂 og Lofoten har jo vært drømmen i årevis… Det øverste bildet av deg var utrolig flott!!

  1. Ja, en tur i skog og mark gjør underverker for kropp og sjel uansett om naturen er spesielt dramatisk eller ikke 😀 Turen over Hardangervidda hørtes fantastisk ut! Noe slik vil jeg få til å gjøre med familiehunden også 😀 Tusen takk! Håper du får gjennomført Norges-drømmene dine du også!

 9. Åh Renate, sikke nogle pragtfulde steder – Norge er i sandheden en skønhed. Lofoten er højt på min ønskeliste! Jeg håber sandelig også, at Michelle og jeg når forbi Norge i år, så vi kan fuldende vores Nordic Journey. Hvis du har brug for rejsefæller, så sig endelig til – så booker vi billetter på stedet 😀

 10. Norge er så vakkert! Jeg burde absolutt reist mer rundt i dette vakre landet selv, men det føles ofte mer lettvint og faktisk billigere å reise utenlands…
  Prekestolen står høyt over steder i Norge jeg vil dra. Ellers har jeg veldig lyst til å ta Hurtigruten hele veien oppover kysten. Har vært på denne turen før, men det er lenge siden.
  Håper du får besøkt og delt mange fine norske perler på bloggen fremover! 🙂

  1. Skjønner hva du mener, det er jo ofte dyrere å feriere i Norge enn i utlandet (spesielt om man bor sørpå og nært Gardermoen). Men er man fan av friluftsliv og telting kan det bli ganske billig likevel 😀 Men det kan jo også være litt slitsomt å telte i flere uker :p Å ta Hurtigruten opp langs hele norskekysten høres ut som en drøm! Tusen takk 😀

 11. Kunne ikke vært mer enig. Norge har så mange fantastiske plasser å oppleve og jeg har så mange flere plasser jeg vil se. Dess eldre jeg blir og oftere jeg utforsker andre land kjenner jeg tranger for å utforske mitt eget land

  1. Hehe, ja! Jeg er jo født og oppvokst i Bodø, og har jo hørt om disse stedene lenge, men aldri tatt meg tid til å oppsøke dem (annet enn seff kjøre over Saltfjellet og gå på ski der og slik gjennom oppveksten). Så jeg håper at i år blir året 😀

 12. Åh, Norge er litt undervurdert som reisemål, føler jeg (i hvert fall av nordmenn selv). En av mine beste Norges-opplevelser må være da jeg sto helt på tuppen av Preikestolen – det var sinnsykt det! Men ingenting slår naturen i Sogn og Fjordane på sommeren. Moren min er fra Luster, så jeg har tilbrakt hver eneste sommer i vill natur ved Sognefjorden. Det er magisk 🙂

  1. Åh, ja skjønner godt at utsikten fra Preikestolen regnes som en av de vakreste i verden! Den er helt utrolig 😀 Jeg vil tro det er magisk om sommeren ved Sognefjorden!

 13. im so embarrassed of how little of norway i saw when i lived there 🙁 i truthfully couldnt afford to travel the country too much when there so i always went to cheaper places. makes me really sad now that i live somewhere else. and that view over tåkeheimen?!?! SICK!

  living in germany, we have nice nature, but nothing like norway. i cant wait to get back up there one of these days and show my boyfriend some of my favorite spots, as well as explore some new ones with him! <3

  1. Yeah, it’s so sad that travelling around here is so incredible expensive (even for me who was born here!). My best trip for getting around though is to take the train and camp around in the wildnerness, if you’re into that kind of thing. It gets a lot cheaper that way, seeing how accommodation is the biggest expense here. Yessssss, I can’t wait to visit Tåkeheimen! I just hope it isn’t foggy when I get there (since the name means «the foggy place» :p ).

   I really hope you and your boyfriend go visit Norway soon, I bet he’ll love it too 😀

   1. definitely! he has only been briefly to oslo, but we were ending a big trip around the baltics that we were too tired to enjoy ourselves (and of course, oslo was home for me so i wasnt in travel mode!) cant wait to read about some of these trips <3

 14. *smiler* Reiselykke og jeg hadde en chat for kort tid tilbake om tilsvarende 🙂
  Min liste kunne sett ganske lik ut, tror jeg. Nikket gjenkjennende til flere ting her jeg har lyst til. Jeg kom meg til Preikestolen for 3. gang for litt siden, og hadde håpet å få med både Kjeragbolten og Trolltunga.
  Bolten fikk vente på grunn av vinterstengte veier (når de åpnet var det snakk om opptil ni meter brøytekanter!).
  Og Trolltunga … den venter spent på et besøk fra Soletraveller den også. 🙂

  1. Preikestolen har jeg også fått med meg, men kunne gjerne dratt tilbake. Synd det ikke ble tid til Kjeragbolten dengang, og Trolltunga var ikke engang på radaren min da… Synd! Men det burde jo komme flere sjanser 😉 Ni meter høye brøytekanter?! Helt vanvittig jo!

   1. Det er sprøtt. 😀

    Jeg så forresten et klipp av et metalband som hadde konsert på Trolltunga. Den _ser_ ikke så stor ut i grunn…
    Tenkte på min tante som aldri krysser sprekken på Preikestolen. (Hun bor i området).
    Trolltunga så egentlig ganske skjør ut i det klippet… når man filmet den utenfra klippen. Men det skal jeg ikke tenke på når jeg en dag står der 😀

    1. Jeg så noen bilder av et band som spilte ute på Trolltunga, helt villt! Hahaha, skjønner den med sprekken på Preikestolen. Var temmelig skeptisk til å krysse den jeg også :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.