Reiseønsker for 2015

Et nytt år er på anmarsj, og med det kommer også nye muligheter! Og greit er det for reiseønskelisten min blir ikke akkurat så mye mindre… Det er likevel gøy å se at enkelte av ønskene blir oppfyllt fra år til år! Jeg har for eksempel vært i både Burma, Marokko og Island i år, som har stått på ønskelisten lenge (en fullstendig oppsummering om reiseåret kommer..).

1. Australia

Endelig endelig endelig. ENDELIG. I begynnelsen av februar setter jeg og Luda-Susanne oss på flyet som skal fly oss fryktelig langt avgårde. Herregud som jeg gleder meg! Vi skal tilbringe tre uker i dette giga-store landet, og får oppleve alt fra storbyer, strandliv og regnskog, og ikke minst outback. Hvis noen har tips tar vi VELDIG gjerne imot!

foto: wikipedia
foto: wikipedia

2. Georgia og Armenia

Jeg har ikke vært i noen av disse landene enda, men jeg føler allerede at de er favorittlandene mine. Kulturen og naturen virker så ekstremt fascinerende! Hvis alt går etter planen venter landene på meg og kjæresten i løpet av første halvår av 2015 engang! *krysser fingrene*

Trykk på bildet for link
Trykk på bildet for link

3. Cuba

Blir 2015 året? Jeg håper virkelig det! Jeg sier hvert år at det haster, og det gjør jo det! Gi meg to uker i landet og la det ta meg med storm!

Trykk for link
Trykk for link

4. Sentral-Asia

Da først og fremst Kirgisistan, Uzbekistan og Tajikistan. Jeg vil ri, se fjell og fargerike moskeer, og bo hos lokale familier! Komme så langt bort fra den moderne verden som mulig.. I Albania traff jeg et par som nettopp hadde reist Silkeveien, og de snakket fryktelig høyt om landene. Da fristet det ikke akkurat mindre.

O2UKMQr5. Sri Lanka

Dette er et land med fryktelig mye spennende å by på! Jeg vil både utforske strendene, bli kjent med kulturen og historien, prøve å dykke, gå opp til Adam’s Peak, dra på safari – og oppleve den fantastiske naturen.

lion-mountain-sri-lanka6. Camino Santiago

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela har stått på reiseønskelisten min nærmest siden jeg var født.. Det føles bare så omfangende ut å sette av en hel måned for å vandre langs hele Camino Frances. Blir 2015 året? Jeg håper virkelig det!

camino-de-santiago-route7. Sør-Afrika (+ Swaziland og Lesotho)

Åh, Sør-Afrika! Cape Town, Robben Island, Table Mountain, pingviner, safari, roadtrips, villmark og kule strender… Dessuten kunne jeg GJERNE tenke meg dra på ridetur i Lesotho, og besøke kongedømmet Swaziland i samme slengen.

Cape-Town-South-Africa-28. Latin-Amerika

Mexico, Belize, Guatemala, Costa Rica, Nicaragua, Panama osv! VULKANER, regnskog, spennende dyr, TEMPELRUINER and all kinds of awesomeness. Her vil jeg gjerne reise rundt med buss og dypdukke i språket, historien og kulturen. Ja takk!

tulum-beach-19. Iran

Makan til spennende land! Høyfjell, ørken, merkelige steinformasjoner, vakre strender, grønne enger, krystallklare fjellvann.. Ren, flott natur! Visste dere at Iran har en egen vill bestand av geparder?

IMG_1339_40_41_tonema_pped210. Ethiopia

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å utforske Semien-fjellene i Ethiopia, gitt. Og besøke forskjellige stammekulturer. Og å se kirkene i Lalibela!

P902054611. Laos, Kambodsja og Vietnam

Dette er også land jeg føler jeg egentlig burde ha vært i allerede. Jeg lengter etter blant annet Angkor Wat, Luang Prabang, Hoi An og øylivet på f.eks. Koh Rong.

reclining-buddha12. Indonesia

Vulkaner og drager! Komodovaran that is. Ufattelig kult å oppleve vil jeg tro. Øyhopping! Tropiske paradisstrender. Orangutanger! Mye interessant med andre ord.

Mount Bromo Volcano In Indonesia Hdr HD Desktop Background13. Dubai

Vi fly Emirates til Australia, så da får vi en gratis snartur i Dubai med på kjøpet! Selvfølgelig altfor lite tid til å virkelig se/oppleve, men vi får nok tid til NOE. Jeg har fryktelig lyst å se utsikten fra verdens høyeste bygning liksom.

dubai14. Filippinene

Jeg hører ofte at Filippinene er the «up and coming» Thailand. Mindre turister, flottere strender. Jeg vet ikke så mye om landet eller hva det er å se, men et lite søk på «Palawan» og jeg kunne GJERNE tenke meg å dra dit.

widescreen_palawan-island-beach-215. Japan

Pengeboken min stopper meg nok fra en tur til Japan, men dukker det opp billige billetter tror jeg at jeg på revurdere saken. Det er jo liksom snakk om JAPAN! Tokyo, Kyoto, topptur på Mount Fuji, kirsebærblomstringen/høstfargene, de badende apene.. Synd man ikke kan gjøre alt dette på en og samme sesong, haha.

Japanese Macaques Bathe In Hot SpringsJa, det var det.

….Nei, det var det ikke. Det er jo hundrevis av andre steder jeg vil dra! Jeg har lyst å gå langs Hadrian’s Wall i England, besøke Påskeøya, utforske naturen i Canada og New Zealand, utforske Grønland, dra tilbake til Island, Albania og ca. alle andre land jeg har vært i. Hvordan skal dette gå? 😛

Hvilke reiseønsker har du for året som kommer?
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

37 Comments
 1. Ææææ! Jaa, gleder meg vilt til å lese om alle turene dine! Spesielt om turen din til Australia! Kommer nok til å bruke din tur dit som stor inspirasjon når jeg skal dit til neste år og får fri der nede til å reise! 😀

  1. Så bra! 😀 Får håpe mange av ønskene blir virkelighet, og jeg gleder meg vanvittig til Australia. Får håpe du ender opp med noen tips derfra til du skal dit ja! 😉

 2. Åh, du har verkligen samma typ av resdrömmar som jag! Georgien och Uzbekistan har jag drömt om länge! Min student var i Georgien i somras och hon sa att det var fantastiskt!
  Jag har inte varit i så många av de länderna du skriver om faktiskt, men vi har varit i Vietnam och Filippinerna… och det är länder vi verkligen tycker om! Enkelt att resa runt, vänliga människor, vacker natur, billigt. Vi gifte oss faktiskt i Vietnam 🙂

  1. Jeg har også hørt at Georgia er flott, og etter bildene å se virker jo landet helt fantastisk. 😀 Åh, Vietnam og Filippinerne høres også helt amazing ut, spesielt det at dere giftet dere der. For en opplevelse!

 3. Omg, her var det mye snadder!!! *slev*

  Hadrian’s Wall har jeg også kjempelyst til å gå langs! Vi får gjøre det sammen 😉 Biltur i området ser fantastisk ut. Åh, vil ut å reise.

  1. Ja, kanskje vi kan gjøre det 😉 Jeg tenkte ta Hadrian’s Wall som en oppvarming til Camino Santiago, hehe. Vandreferier er noe jeg håper å kunne bruke tid på i framtiden, det høres ut som en flott måte å transportere seg selv på.

   1. Kunne også gjerne tenkt meg å gå (deler av!) Camino Santiago, det høres helt fantastisk ut. Med mange fine steder man kan gå innom på veien 🙂 Har snakket med et par som har gått den, de sier det er en flott opplevelse!

    1. Det tror jeg gjerne! Jeg traff en kar på en bloggetur i vår som hadde gått caminoen fra Frankrike til Santiago TO ganger på ett år! Han var helt frelst og anbefalte det varmt. Det gjorde meg selvsagt bare enda mer fristet til å gå :p

 4. Både Sentralasia og Kaukasusområdet er höyt opp på vår liste også nå. Sammen med Albania/Montenegro/Makedonia og Transsylvania. Vi håper også å få til noen av dem under 2015

  1. Ja, det virker som Sentralasia og Kaukasusområdet vokser i popularitet hele tiden, føler nesten det begynner å haste med å komme seg dit. 😉 Alle de fire siste anbefaler jeg sterkt! Håper også dere får tatt turen 🙂

 5. Det var en lång önskelista du hade fixat. Hoppas nu att du får uppleva några av dem. Vi har ingen önskelista,vi åker dit näsan pekar som man brukar säga. Australien har jag nog en gång för mycket länge sedan haft på min önskelista, men jag vill gillar inte att flyga, så då får vi hålla oss till de ställen vi kan ta oss med husbilen.

  1. Det er jo kjempefint å ha mulighet til å dra dit nesen peker, som dere kan! Vil tro dere har fått oppleve mye spennende og uventet på den måten 😀

 6. Georgia er fantastisk 🙂 jeg har vært der to ganger. Begge gangene har det vært i regi av AUF for å besøke søsterorganisasjonen der, så har ikke hatt så mye tid til sightseeing og sånn, så har veldig lyst til å dra tilbake som skikkelig turist 🙂

  Mitt ønske for 2015 er først og fremst å reise mer. I år er det eneste utlandet jeg har vært i Tyskland, og det var med Kiel-ferja, så var bare såvidt innom Tyskland. Vil dra til Nederland(Amsterdam), Spania(Barcelona) og Italia(Roma) nå i første omgang, og alle de er jo mulig å dra til en langhelg 🙂

  1. Jeg har vært en del innom bloggen din og lest om turene dine til Georgia 😀 Det frister så sykt. Nå ser det ut som vi kanskje tar å booker tur til begynnelsen av september 2015. Blir godt når man føler man har det i boks!

   Sant at både Amsterdam, Barcelona og Roma er mulige som langhelger! Og det er jo mulig å få temmelig billige billetter til alle tre også! Håper du kommer deg på tur dit så snart som mulig 😀

 7. Fantastisk liste. Har vært i noen av landene, men Sri Lanka, Etiopia og Iran står langt oppe på listen. Uganda også, for å se på Gorillaene 🙂 skulle reist så mye mer, men med familie som jeg ikke vil ha med på slike turer blir det syden( nye steder hver gang) og en tur i året uten barn. I år blir det Karibien, Atlasfjellene og Secilia, ikke så gale det. Synes det virker spennende å reise aleine, andre synes jeg er sprø som vil prøve det:) Uansett, får mye inspirasjon fra bloggen din, du er utrolig heldig som har muligheten. ( jeg og reiste mye før jeg fikk barn, angrer ikke ett sekund).

  1. Tusen takk! Åhh, ja skulle også gjerne vært i Uganda og sett på gorillaene. Å reise alene er utrolig gøy og lærerikt! Jeg blir så glad hver gang jeg hører om andre som liker den reisemåten, siden jeg føler jeg får så mye ut av det selv. Det er nok vanskeligere å få til enkelte reiser når man har barn og familie ja, men det virker som dere har løst det på en grei måte 🙂

 8. Jeg tror desværre ikke, at 2015 bliver det store rejseår for mig, men jeg har alligevel tilladt mig selv at lave en lille liste med destinationer for det kommende år 😉

  De største rejsedrømme går til Tyrkiet (Cappadocia) og Island – kunne godt lige bruge en uges tid hvert sted 🙂 Ellers pusler jeg med idéen om en masse små ture primært til nordeuropæiske lande såsom Norge, Sverige, Tyskland, Polen, Færøerne og Scotland. 2015 SKAL være året, hvor jeg udforsker mere af Danmark 🙂

  1. Du har jo hatt et fantastisk reiseår i 2014 i det minste! 😉 Håper du kommer deg til både Tyrkia og Island! En uke på begge høres ypperlig ut. Jeg er storforelsket i både Island og Kappadokia-regionen. Færøyene har jeg også veldig lyst å dra til. Det er dessverre ganske dyrt å komme seg dit herfra hvor jeg bor, men jeg hører det er lettere fra Danmark! Du får gi beskjed dersom du kommer til Nord-Norge 😀

   1. Min søster har en veninde, som har familie på Færøerne. Vi tænker at rejse med hende derop, så vi kan spare nogle penge på overnatning – det plejer at være vores strategi, når vi rejser til udlandet ;D Skal nok give lyd, hvis vi kommer til Nord-Norge! 🙂 Hvor langt nord er der tale om? Vi kender én i Molde, som vi synes er ret nordlig.

    1. Det høres ut som en bra strategi! Lokal kunnskap om stedet er jo alltid best også. 🙂 Hehe, jeg kommer fra Bodø – så endel høyere enn Molde 😉

 9. haha, det hadde vært veldig imponerende om du hadde klart å dra til alle disse stedene på ett år! Jeg har også vært på Island i år, og det var helt fantastisk 🙂 Visste definitivt ikke at de har ville geparder i Iran! Jeg har ikke helt de store planene for de neste året, jeg er tross alt student. MEN jeg skulle gjerne blitt med deg til alle de stedene, jeg :p

  1. Haha, helt enig i at det ville vært veldig imponerende 😉 Tror dessverre sjansen er temmelig liten.. Men men kan jo drømme vettu, hehe. Åh, ja Island.. FOR et land! Må kanskje smelle sammen en liten blogge-gruppetur et eller annet spennende sted 😉

 10. For en fantastisk liste, kjente bokstavelig talt pulsen øke av reise-abstinenser mens jeg leste den! Vil bare komme meg ut i verden igjen og utforske NÅ!:) Reiser heldigvis selv til Sri Lanka på nyåret, men det hadde jo ikke vært feil med en tur til Afrika i løpet av 2015 heller! Eller Island, eller osvosv … Kanskje jeg kan lage en lignende liste når jeg får igang min egen blogg igjen? Skal i såfall linke til deg såklart!:) Ha en fin helg! – H

  1. Hehe, så bra! Så kult med Sri Lanka da! Tviler ikke på at det blir en fantastisk tur 🙂 Du får gi beskjed når du får bloggen up and running, så får jeg lese 😀

 11. Fantastisk!! Indonesia anbefales på det varmeste. Jeg backpacket Bali og Lombok, og ble helt forelsket i kulturen. Noe av det som ga mest inntrykk var topptur til vulkan og jungle trekking. Om du klikker deg inn på bloggen min kan du finne reiseberetningene derfra!
  Selv skal jeg tilbringe 3 måneder i India fra februar, noe jeg gleder meg vilt mye til! Lykke til videre, det blir spennende å følge med på bloggen din.

  1. Wow, det høres helt fantastisk ut! Topptur på en vulkan må jo være sykt spennende ;D Kult med India også, skal du studere der eller bare reise rundt? Takk! Jeg skal ta å sjekke innom bloggen din 😀

 12. Hehe ja her var det litt av et utvalg, kan bli vanskelig å velge:) Utrolig mange spennende steder, noen jeg har vært før og noen som også står høyt oppe på min reiseliste 2015. Og du må jo til Cuba, først og fremst;) Sentral-Asia virker veldig spennende og annerledes, men så var det penger og tid da, ikke noe man akkurat har for mye av.

  1. Hahaha, ja vanskelig å velge er et problem 😉 Tid og penger er et annet :p Cuba står virkelig høyt! Jeg satser på å finne en restplassflybillett dit kanskje… om det skjer skal jeg ikke være sen med å booke :p

 13. Spennende liste! Mye av de samme stedene jeg håper på å dra… Dessverre ser det ut til at de fleste av drømmene mine får vente, ettersom jeg skal gjøre ferdig en bachelor OG begynne på master i løpet av 2015. Heavy! Men, jeg har i alle fall bestilt en tur til Cuba i mars. Kan ikke vente, det blir awesome!! 😀

 14. Hei! Spennende blogg du har 🙂
  Ville bare titte innom for å gi noen tips. Først og fremst: jeg har vært flere ganger i Iran (min samboer er perser) og krystallklare fjellvann skal du lete LENGE etter 😀 men fantastisk land til tross. Masse fin natur, kunst, historie for ikke å snakke om gjestfriheten 🙂

  Dubai er nesten et kapittel for seg selv. Good God….. Dubai mall er jo en selvfølge. En kveldstur langs stranden ved Burj Al-Arab er å anbefale. Vi bodde i Burj Khalifa da vi var i Dubai. Kan STERKT anbefale lunch på Atmosphere Lounge i samme bygget.

  Og Japan. Japan japan japan. Vært der flere ganger. Tokyo er min favorittby. Har såååå masse tips å komme med her, men vet ikke hvor jeg skal begynne.

  Disse tre landene er de mest fantastiske landene jeg har besøkt. Hittil. Om disse havner på din liste en gang i fremtiden, håper jeg du får noen opplevelsesrike turer.
  Mvh Charlotte – 22 år 🙂

  1. Tusen takk for det 😀 Og tusen takk for tips! Drømmer svært om Iran altså… Dubai fikk jeg en liten innføring til i februar, og herlighet for et sted! Å bo i Burj Khalifa hørtes eksklusivt ut!

   Åh, Japan ja! Kommer meg endelig dit i november 😀 Du får komme med flere tips etterhvert dersom du kommer på noe 😉 Jeg blir nok for det meste å holde meg rundt Tokyo og Kyoto, også vil jeg gjerne ut i naturen et sted i nærheten.

 15. Hei !

  Vi er en vel etablert tur operator i Iran, Vi jobber per i dag med flere aldersgrupper i noen europesiske land.
  Vi vil gjerne tenke nytt og nå Norske folk med blant annet tilbud om ski turer i verdens tredje
  Høyeste fjell i nærheten av hovedstaden Tehran Eller vårt tradsjonelle kultur og natur turer.
  Vi vil også sammen med dere bygge videre på ovennevnte sak, Kanskje kan dere ha fordeler i vårt sukssess.
  Vennligst les videre på vedlagt invitasjon brev med blandt annet link til vårt webside.

  MVH

  Ali Heydari
  Tel.0047-99564734
  00989377627306
  hedjar@yahoo.com
  http://www.gashtman.com

  Si fra om vi kan stå til tjeneste alle dere gode eventyr søkende jenter her…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.