Next Stop: Australia

aussie
via www.trendii.com

… Eller, kanskje ikke helt. Jeg og reisevenninnen min skal tross alt både innom både Dubai og Kuala Lumpur før vi endelig lander på Australsk jord den 5. februar. Tenk at det tar hele to dager (med tidsforskjeller og sånn) å komme seg dit! Helt på andre siden av jorden! Jeg gleder meg fryktelig til å endelig utforske Australia. Gleder meg dog ikke spesielt mye til den fryktelig lange flyturen (men gleder meg til å teste ut Emirates for første gang)…

Reiseruta er lagt, og vi skal innom både Melbourne, Great Ocean Road, Ayers Rock, Sydney, Cairns, Whitsunday Islands og Port Douglas. Dersom noen av dere har vært på noen av stedene og har tips til steder å se, things to eat og stuff to do tar vi hjertelig imot deres råd!

Alle nye innlegg legger jeg alltid ut på Renates Reiser på Facebook. På grunn av et høyt reisetempo (as always..) blir jeg nok å oppdatere instagram oftere enn bloggen underveis, så følg meg gjerne også på @rea_sandvica. 😉

Skrives in the land down under!
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

20 Comments
 1. God tur! 😀
  Jeg besøkte Sydney og Ayer’s Rock i 2008, så det er jo en stund siden. Likte begge stedene veldig godt. Kuala Lumpur og Dubai har jeg også vært i. I Dubai er det jo et must å dra opp i Burj Khalifa. Fonteneshowet syntes jeg hørtes litt turistene og teit ut, men da jeg så det syntes jeg det var fantastisk. Det er hver halvtime fra kl 18 eller noe sånt, og det er ikke det samme hver gang. Det er derfor lurt å holde seg i området slik at man får sett flere av dem (tiden går fort). Best utsikt er det fra restaurantene på Dubai Mall med terrasse mot vannet (vi spiste på Friday’s og kunne ikke hatt bedre utsikt). For meg var det stort å spise på Burj al Arab for noen år siden, da det er det som er selve symbolet på Dubai for meg. Forferdelig dyrt, men det var en opplevelse å få sett innsiden av hotellet uten å måtte betale for å bo der 🙂 Hvis du liker badeland er Wild Wadi ganske bra, mens Atlantis er mer for barn (akvariet der er forresten litt oppskrytt, så besøk heller det på Dubai Mall).
  Jeg fløy også med Emirates for første gang for noen uker siden, og det var helt strålende. De nyere flyene deres var flotte og servicen var topp!

  1. Tusen takk for masse tips! Vi har ikke tid på bakken i Dubai før på hjemreisen, men skal definitivt opp i Burj Khalifa, og hører mye bra om det fonteneshowet også 🙂 Likte meg med Emirates! Tv-skjermene deres var jo gigantiske, og maten kjempegod. Men det ble bare litt for mye med hundre timer på diverse fly uten søvn, haha :p

 2. Åh vad spännande! Vi har aldrig varit i Australien, så det ska bli roligt att «följa med» dig! Det närmaste vi varitr Nya Zeeland, vilket var fantastiskt!

  1. Takk! Det var så synd at vi ikke kom oss til New Zealand også på denne turen, siden det er så nært… Men fint å ha et slikt flott sted å glede seg til 😉

 3. Likte båtturen fra Sydney til Manley Beach veldig godt, fin utsikt til operahuset.

  Hater vanligvis Big Bus-turer, men er fan av kveldsturen i Dubai, mener den starter fra det store shoppingsenteret i Deira.

  Goood tur!

 4. Anbefaler Frasier Island og Byron bay. Bodde i Melbourne i 6 måneder og elsker den byen. Her må du dra til St.Kilda også bør du se om det er australsk fotball når du er der, eller rugby.

  1. St. Kilda likte vi kjempegodt! Har dessverre ikke tid å reise til Byron Bay og Frasier Island på denne turen, men håper det blir flere turer 😀 Takk for tips! Hadde vært kult å få med seg en rugbykamp!

 5. Ah, Australia ser jeg fram imot å lese om, har ennå ikke värt där. Akkurat nu har jeg en hang-up på den rosa sjöen som jeg bare vet ligger på vestkysten ett sted, men som ser helt fantastisk ut på bilder. Er den med på ruten?

  /Lena

  1. Den rosa sjøen ser kjempespesiell ut! Dessverre holder vi oss på østkysten denne gangen. Vestkysten får det bli neste gang, hører det er utrolig flott der! 🙂

 6. Åh Renate, dit heldige barn! Jeg er sikker på, at den lange lange tur er hele rejsen værd. Emirates er top notch 🙂 I tænker ikke at tage et smut omkring New Zealand, nu hvor I er så tæt på? Eller der er måske allerede lagt andre planer efter the tour down under..

  GOD TUR!

  1. Selv om reisen var tung, var den absolutt verdt det ja 😀 Skulle veeeldig gjerne også dra til New Zealand, men har dessverre ikke tid denne gang.. Håper det ikke blir så lenge til da! Tusen takk 😀

  1. Tusen takk Elisa! Ja, det er jo så dyrt og langt unna.. derfor jeg har utsatt det så lenge. Men foreløpig har det vært verdt det så utrolig! Det er bare helt fantastisk her 😀 (og varmt..)

 7. Aww, høres fantastisk ut! Gleder meg til å se masse bilder fra Australia! Great Barrier Reef, Whitsundays og Uluru er på ønskelisten når jeg en gang kommer meg dit… Og å klappe en koalabjørn da:3 God tur!

  1. Tusen takk! Hehe, ja alle de tingene/stedene står også på min ønskeliste ;D Uluru har vi allerede krysset av. For en magisk plass! Oppdatering kommer straks (når internettet blir bedre..).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.