Destination 2015 – Nytt år og nye reisemuligheter

via www.leisuretravelmru.com

Ja, da var 2015 her! Året er foreløpig som et blankt lerret med endeløse muligheter. Som de siste årene, har jeg igjen lyst å fylle dette lerretet med fargerike opplevelser fra nær og fjernt. Men hvor skal jeg reise?

Hvor turen går neste gang er vel et spørsmål reiseglade spør seg selv om opptil flere ganger i uken (eller om dagen..). Verden er stor og full av interessante steder, hvor enkelte er mer kjente enn andre. Det kan derimot være svært vanskelig å velge seg ut et sted, spesielt dersom man skal ta hensyn til når man har mulighet til å reise og når været er best på destinasjonen man ønsker å dra til. Er man ute etter strandliv, en byferie eller spennende natur? Valgene kan være mange, nesten for mange. Dette har momondo prøvd å gjøre noe med. Ved å bruke deres Trip Finder kan man fort taste inn de ulike kriteriene man har for ønskereisen sin, og så dukker det plutselig opp en hel rekke forslag på hvor man kan vende snuten neste gang.

Jeg er jo en fan av steder som er litt mindre besøkte enn andre, og er alltid på søken etter noe urørt og spennende. Mauritius virker for meg som en destinasjon som oppfyller disse kravene. Det er en øystat som ligger øst for Madagaskar utenfor Afrikas østkyst i det indiske hav. Øya ble oppdaget av arabere på 900-tallet, men ble ikke bebodd før flere hundre år senere. Her er man langt fra pulserende storbyer og høylytte folkemengder. I grunn er man liksom langt fra alt!

via www.africatravelresource.com

Øya er dessuten svært naturskjønn. «Tanken byr seg, at Mauritius ble skapt først, og så himmelen, og at himmelen ble kopiert etter Mauritius», skal Mark Twain ha sagt. Det sies jo at et bilde sier mer enn tusen ord, så ta en titt på dette:

via, www.realmauritius.com
via, www.murugan.org
via, www.wondermondo.com
via, cloudfront.net

Mauritius er en etnisk og kulturell skattekiste med nydelig natur, vakre strender og et yrende dyreliv – hva mer kan man ønske? Til og med navnet høres eksotisk ut.

Akkurat nå hjelper ikke bare Momondos Trip Finder til med å finne neste reise, den hjelper deg også med å vinne den! Yep, du hørte riktig. Akkurat nå kan man vinne en reise med en verdi til 1500 euro ved å bruke Trip Finder. Jeg kan vinne ved å skrive om ønsket reisemål her på bloggen, og du kan vinne ved å bruke Trip Finder til å finne et ønskereisemål, og deretter skrive om det her i kommentarfeltet. Vi har med andre ord begge muligheten til å vinne en reise til 1500 euro! Bare husk å legg igjen e-post adressen din (den vises ikke for andre enn meg).

Lykke til, og må 2015 bli det ultimate reiseåret!

 
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

24 Comments
 1. Kairo ble mitt reisemål 🙂 jeg har hatt lyst til å reise til Kairo kjempelenge. Jeg vil besøke pyramider. Jeg har guidebok for Kairo, men jeg har forløpig ikke brukt den. Hadde vært veldig gøy å endelig få brukt den 🙂

 2. Takk for tipset. Vi får se hvor jeg lander. For meg er utfordringen å velge blant de stedene jeg allerede har funnet, og faktisk gjennomføre minst én av de. Hva disse reisemålene er vil jeg ikke si, for da møter jeg kanskje plutselig noen andre der som har de samme hensikter som meg, og da er det ikke lenger uberørt 😛

  1. Haha, skjønner den tanken 😉 Når man først har funnet et ganske uberørt sted har man bare mest lyst til å holde det slik. Fra Cebu har man jo ikke så lang vei til de andre øyene i Filippinene, og kan kanskje finne noe eget?

 3. Forrresten: Jeg havnet på Cebu – ikke så fjernt unna mine drømmer, men ikke et sted jeg har store planer om å reise til. Så da kan jeg jo skrive det likevel :).

  1. Spennende! Jeg var bare så vidt innom da jeg besøkte Romania, og anbefaler veldig at du stikker innom en av landsbyene i Transylvania mens du er der. Koseligere og flottere steder skal man lete lenge etter 😀

 4. Mauritius ser jo helt fantastisk ut! Absolutt på reiseønskelisten.

  Jeg havnet på Dushanbe, hovedstaden i Tadjikistan! Beskrives som en «juvel for alle som elsker monumental arkitektur», med de tradisjonelle husene kalt Tsjaikhona og palasslignende bygninger. Høres utrolig flott ut med masse ny kultur å oppleve, og absolutt ikke et sted jeg ville funnet ut av selv – har omtrent ikke tenkt over at landet eksisterer engang! Jeg ville kombinert turen med gåturer i vakker natur rundt, gå i bomullsmarkene, kanskje slå opp telt slik Momondo foreslår, og det perfekte hadde vært om det finnes små landsbyer rundt man relativt lett kan komme seg til for å oppleve landsbygda og får nærkontakt med kulturen, folket og hvordan de lever.

  1. Så kult valg! Dushanbe aner jeg ikke hvordan ser ut, haha, men naturen i Tadjikistan ser jo bare helt fenomenal ut! Reisen du beskriver høres forsåvidt perfekt ut i det hele og store. Det beste jeg ved med å reise er å dra ut til litt fjerne landsbyer og prøve å komme i kontakt med de lokale for å lære mer om dem og kulturen deres. Det kan være så utrolig fascinerende 😀

 5. Mitt reisemål ble Satiago i Chile! Akkurat nå utforsker jeg Sørøst-Asia i Thailand, Kambodsja og Vietnam! Men Sør-Amerika er fortsatt uutforsket og det hadde vært fantastisk å gå tur i de flotte fjellene og nyte et glass rødt (eller flere) på en av vingårdene!

  1. Oi, høres ut som du er på en fantastisk tur 😀 Chile høres også ut som et nydelig land å reise i. Håper du kommer deg dit! Dersom jeg hadde endt opp i Santiago selv, vet jeg med 100 % sikkerhet at jeg også måtte bestille flybilletter videre til Påskeøya, mitt største reiseønskemål noensinne 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.