Epic food around the world

Turkish_Airlines_04Noe av det beste med å reise er jo å teste ut forskjellige smaker og matretter når man kommer til et nytt sted. Det finnes jo også mange mattyper man forbinder med forskjellige destinasjoner, for eksempel pizza med Italia, sushi med Japan, curry med India, burgere med USA, froskelår og andelever med Frankrike, tacos med Mexico, og så videre. Uansett hvor man drar, er mat en del av opplevelsen, og en del av historiene man drar med seg hjem.

Selv synes jeg det er utrolig gøy å teste ut det lokale kjøkkenet når jeg reiser. Får jeg sjansen til å prøve noe helt nytt, så tar jeg sjansen! Det er vel kanskje grunnen til at jeg har prøvd meg på snegler i Frankrike, kamel med sjokoladesaus (!) i Egypt, kyllingføtter i Kina, lamalasagne i Bolivia, haggis i Skottland (det skal sies at jeg visste ikke hva det egentlig inneholdt før jeg hadde spist ferdig..), krokodille i Florida, piraya i Brasil og marsvin i Peru.

I Kina aner jeg egentlig ikke hva jeg spiste… Menyene var uten bilder og med kinesisk skrift, og kelnerne kunne ikke engelsk. Så det ble til at jeg måtte gjette meg fram. Men ved å peke på tallene i menyen og lage forskjellige dyrelyder til kelnerne, tror jeg at jeg ikke spiste noe altfor ille, haha!

Turkish_Airlines_02I den nyeste reklamefilmen til Turkish Airlines kan du se fotballstjernene Messi og Drogba og deres race rundt verden for å oppdage nye, spennende matdestinasjoner og epic food. For å komme fram bruker de Turkish Airlines, som tydeligvis flyr til flere nye smaker og spennende matdestinasjoner enn noen andre flyselskap. Sjekk ut videoen nedenfor.

Synes du mat er en del av reiseopplevelsen? Hva er det rareste du har spist på tur?

Sponset
Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

12 Comments
 1. Mat är ju verkligen en del av reseupplevelsen! Jo, jag har nog ätit en del udda saker… hästmjölksbollar i Mongoliet, fårtestiklar på Island, sjögurka i Kina… för att nämna några saker

 2. Wow, you really have tried a lot of crazy dishes! I think I’ve probably eaten the strangest things in China, but like you, I mostly had no idea what I was eating because I don’t speak Chinese. I did eat dog meat in Burma, which was very sad because I looove dogs!

  1. Yeah, I’m sure we’ve eaten lots of strange things we didn’t know about in China, haha… Oh wow, dog? Not sure I could do that :p What did it taste like?

 3. Å ja, mat er også for meg en stor del av det å reise. Jeg spiser veldig mye og er ikke så redd for å prøve nye ting, bortsett fra i Kina, er livredd for å spise hund og katt, noe som er veldig vanlig der dessverre. Men å spise fra de lokale bodene på stranda eller gata, det gjør jeg med glede. Gjorde det når vi var i Mexico nå og det er absolutt å anbefale, beste fisken og taco jeg noen gang har smakt 🙂 Er i ferd med å skrive om det også 🙂

  1. Huff, ja jeg var også redd for å få i meg hund eller katt i Kina… Helt enig om det med å spise fra boder på gata! En av favorittingene mine å gjøre i Bangkok. Så utrolig mye deilig mat på hvert hjørne nesten. Det ser jeg fram til å lese om 🙂

  1. Takk! Ja, tror det hadde vært kjedelig dersom man ikke inkluderte mat som en del av reiseopplevelsen 🙂 Skjønner meg ikke på de som drar til Gran Canaria og spiser kjøttboller eller rømmegrøt :p

 4. Ja, mat er en kjempeviktig del av reiseopplevelsen for meg! Synes liksom ikke jeg helt har opplevd landet ordentlig før jeg har smakt på de lokale rettene.

  Jeg har smakt mange rare ting i mange ulike land, men jeg tror at det vanskeligste å spise var da jeg fikk servert (svære, feite) larver i Zimbabwe…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.