Ut på tur med Osprey Renn 50

Sponset produkt/reklame

Er du kvinne og på leting etter en ny komfortabel, stødig og lett tursekk? Da burde du lese videre. Det er godt mulig at Osprey Renn 50 blir din nye bestevenn på fjellturer, langvandringer og kortere backpackingreiser.

Det er rart å tenke på hvor mange år jeg reiste rundt med billige, tunge og ukomfortable sekker både utenlands og i den norske fjellheimen. Jeg tenkte alltid pris foran komfort, og det fikk ofte konsekvenser. Etter å ha slitt med nakke- og ryggproblemer hele mitt voksne liv, er det likevel ikke før de siste årene jeg har begynt å skjønne hvor viktig det er at sekken jeg bruker faktisk passer meg. Akkurat det har heldigvis også Osprey skjønt.

Les også: Osprey – 25 år med sekker tilpasset kvinner

Jeg har testet ut Osprey Renn 50 i omtrent et halvår nå (med litt hjelp fra hunden Thico). Når man først skal prøve ut en sekk, tenker jeg det er greit å gjøre det ordentlig. Selv om det ikke ble noe hytte til hyttevandring som jeg hadde planlagt – og tenker denne sekken er helt perfekt til, har den likevel vært med meg på kortere og lengre vandre- og fjellturer, samt hytteturer. Jeg har også hatt den med meg på telttur.

Om Osprey Renn 50

Osprey Renn 50 er som navnet tilsier en 50 liters sekk. Dimensjonene er omtrent 67 cm x 37 cm x 34 cm, og sekken veien bare 1,5 kg. Den er med andre ord svært lett, noe som er praktisk siden man helst vil bære minst mulig på ryggen uansett hvor kort eller langt man skal vandre.

Sekken er super dersom du skal på en lengre dagstur i fjell og mark, og trenger bære med deg mat og ekstra bekledning. Den vil også passe ypperlig til pilegrimsvandring eller hyttevandringer, hvor man i tillegg til klær er nødt til å bære sovepose. Den blir litt for liten til en skikkelig telttur, men dersom du har et lite telt og ikke trenger så fryktelig mye ekstra utstyr, er det mulig det også (det gikk for min del på en én natts-telttur). Det er nok av stropper på utsiden av sekken til å holde teltet (og eventuelt liggeunderlag) fast.

Pakker du effektivt kan sekken brukes som alt fra weekendbagasje til backpackingsekk for en måned eller to (eller muligens enda lengre). Spesielt dersom reisen går til et varmt sted, som f.eks. Sørøst-Asia eller Mellom-Amerika.

Sekken kommer forresten også i en litt større utgave – Osprey Renn 65, som er et bedre alternativ dersom du trenger å pakke i større volum, og eventuelt skal være borte over lengre tid.

Fordeler med Osprey Renn 50

Osprey Renn 50 har to rom, hvorav et mindre rom nederst på sekken, med egen inngang, som har plass til en sovepose. En annen ting jeg synes er veldig bra med sekken (som jeg har etterlyst på de andre Osprey-sekkene jeg har testet) er at den har et integrert (men avtagbart) regntrekk.

Ellers har sekken flere mindre rom og fester, for eksempel i lokket, på hoftebeltet og mesh-lommer på utsiden av sekken, som kan romme alt fra telefonen din og andre småting til vannflasker, gåstaver, førstehjelpsskrin, lue osv. Flere av disse er lette å komme til selv uten å måtte ta av seg sekken.

Osprey Renn 50 er spesielt tilpasset kvinnekroppen, og kommer i «one size fits all» format. Den kan likevel tilpasses akkurat din kropp på flere måter, blant annet kan rygglengden justeres. For min del sitter sekken omtrent som støpt på ryggen min. Den er svært behagelig å bære rundt på, og så lenge den ikke er fullastet merker jeg nesten ikke at den er der. På varme dager er det også veldig greit med ryggpanelet i netting, som slipper inn luft og gjør at man slipper føle seg svett og klam på ryggen.

Dessuten har Osprey Renn 50, i likhet med alle andre Osprey-sekker en livstidsgaranti. Blir den (mot alle odds) ødelagt, vil du derfor enten få den fikset eller motta en ny sekk.

Bruker du hydration pack/drikkepose er det kanskje greit å vite at sekken også er tilrettelagt for dette (men den må isåfall kjøpes utenom).

Prisen på Renn 50 er heller ikke så verst, ihvertfall ikke med tanke på alt du får inkludert.

Dessuten elsker jeg fargen på sekken! Er den ikke fin?

Ulemper med Osprey Renn 50

Det var faktisk ikke så lett å finne ulemper med denne sekken. Det er et svært gjennomtenkt produkt. I tillegg til friluftsliv her hjemme, vil den som nevnt også fungere bra som backpackersekk. Selv om den ikke er så stor kan den likevel ikke brukes som håndbagasjesekk (den er for lang). Det er et lite minus, men på den andre siden kjøper man vanligvis sekk etter formål, og ikke motsatt.

Ellers er neppe dette sekken for deg dersom du liker å pakke mye og tungt. Da vil nok en av Ospreys større ryggsekker være mer aktuelt for ditt bruk. Anbefalt maksvekt å bære for Renn 50 er omtrent 12-15 kg.

Et annet lite minus er at vannflasken kan falle ut av mesh-lommene på siden av sekken dersom du lener deg godt framover (for eksempel for å plukke noe opp). Lommene har nemlig to åpninger. En rett opp, og en diagonalt på siden (slik at de skal være lette å ta ut mens du fortsatt har sekken på deg). Jeg opplevde å få en 1,5 litersflaske på stortåen. Det var lite behagelig… Sørg derfor for at flasken sitter godt fast for å unngå dette.

Alt i alt er jeg svært fornøyd med Osprey Renn 50, og føler jeg trygt kan anbefale den videre til deg som er ute etter en praktisk, lett og meget komfortabel ryggsekk. Mer info om sekken finner du på sidene til Osprey Europe.

Osprey Renn 50 er som nevnt en sekk tilpasset kvinner. Er du mann, har Osprey en egen versjon av denne sekken for menn. Les mer her om Osprey Rook 50.

Har du testet ut sekkene til Osprey selv? Hva synes du?




Renate

Reisegal nordlending med bøttevis av eventyrlyst.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.